7 dingen die we verwachten van Rammstein op Rock Werchter 2016

Voor het eerst sinds 3 jaar staat Rammstein weer op festivalweides. Dit weekend staat de band op Rock Werchter; een show om naar uit te kijken. Dit verwachten wij van de show die Rammstein zal geven op Rock Werchter 2016.

1.Een setlist vol hits

Rammstein Setlist Rock in Vienna 2016 2016, 2016 Sommer Festival-Tour

Voor alle Rammstein fans is de setlist een droom die uitkomt. In anderhalf uur trakteert de Duitse band op nieuw werk (‘Ramm 4’), hard werk (‘Reise, Reise!’), covers (‘Stripped’) en uiteraard een toegift met hit na hit. Een show waar stilstaan onmogelijk is.

#godsofmetal #monza #rammstein #duhast #laperfezione #uberalles #neancheacapodanno

Een video die is geplaatst door niki galfetti (@nikigalfetti) op

2. Nieuw materiaal

Eindelijk! Nieuwe Rammstein songs! Ze starten de show gelijk met het nog onbekende ‘Ramm 4’. Het gerucht ging al een tijdje rond dat Till Lindemann bezig is met nieuw materiaal, maar het is nog onduidelijk of het een solo- of Rammsteinproject is. Hoe dan ook, het klinkt vast goed.  Zouden de mannen meer nieuw materiaal voor ons in petto hebben?

3. Een geweldige podium

Zoals we van ze gewend zijn, heeft Rammstein een machtig industrieel podium mee. Met grote metalen constructies boven het podium, liften en een grote verscheidenheid aan lichten. Overal valt wat te bewonderen. Weer zo’n reden waarom Rammstein nooit verveelt.

4. Till en zijn peniskanon

?? #Rammstein #TillLindemann #RichardKruspe #ChristophSchneider #PaulLanders #FlakeLorenz #OliverRiedel

Een foto die is geplaatst door ?RAMMSTEIN? (@rammstein__official) op

Iets wat natuurlijk niet kan missen bij een Rammstein show is het beroemde peniskanon. Traditiegetrouw wordt deze gebruikt tijdens ‘Pussy’, maar dit nummer staat niet op de verwachte setlist. Hopelijk krijgen we hem nu te zien tijdens een ander nummer. Het is één van frontman Till’s favoriete speeltjes, dus verwacht veel schuim als je vooraan staat!

5. Vuur, vuur en nog eens vuur

‘Rammstein’ en ‘vuur’ zijn nog net geen synoniemen. Bij Rammstein hoort vuur en dit zal niet anders zijn op Rock Werchter. Frontman Till heeft vaak tijdens ‘Engel’ grote vleugels op, waar vuur uit komt. Wanneer de band ‘Feuer Frei’ speelt dragen alle bandleden maskers met vlammenwerpers. Daarnaast kunnen de vuurspuwende gitaren niet ontbreken. En alsof dat niet genoeg is, kunnen we sowieso ook ‘normaal’ vuurwerk verwachten.

6. Vuisten in de lucht tijdens ‘Ich Will’

In het verleden werd dit nummer ook wel gespeeld als afsluiter van de reguliere set, ‘Ich Will’ is nu wat meer naar voren gehaald. Terwijl de gitaar van Richard ‘Scholle’ Kruspe nog nagiert, gaan de lichten op het podium uit. Drummer Christoph ‘Doom’ Schneider slaat een beat, de spotlight gaat aan en Kruspe start het laatste nummer van de reguliere set: “Ich will…, ich will…”. De vuisten gaan omhoog en wanneer ook de keyboard wordt bespeeld, begint iedereen op de beat mee te klappen. “Wir hören dich! Wir sehen dich! Wir fühlen dich!”.

7. Een herinnering voor altijd

Één ding is zeker; een show van Rammstein blijft je voor altijd bij. Ze staan dit jaar dan ook al voor de vijfde keer op Rock Werchter. Het vuur, de show, de muziek, de sfeer in het keihard meezingende publiek, het wordt gegarandeerd een feest waar je bij wilt zijn.

 

Wat verwacht jij van Rammstein?

Zo veel mensen, zo veel verwachtingen. We zijn reuze benieuwd: wat mis jij nog in deze lijst? Voor welk nummer doe jij een schietgebedje? Welke solo mag oneindig lang duren? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Inluisteren: check de setlist op Spotify

Wil je je helemaal tot in de puntjes voorbereiden op zijn festivaloptreden? Check dan de gehele setlist van Rammstein op ons Spotify kanaal.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.