51 gewonden na noodweer Rock am Ring 2016

Slecht Weer Fonds voor festivals
Foto: Don Crusio/Festileaks

Op het Duitse muziekfestival Rock am Ring zijn vrijdag 51 mensen gewond geraakt door blikseminslag. Vijftien bezoekers zijn zwaargewond en twee van hen werden met succes gereanimeerd.

Dit meldt de Duitse politie vandaag. De optredens op het festival werden voor anderhalf uur stilgelegd toen het noodweer over het terrein trok. Zware regenval leidde tot talloze kapotte tenten op de modderige weilanden. Op het festivalterrein in de deelstaat Rijnland-Palts waren tijdens het noodweer 90.000 bezoekers aanwezig. Na de blikseminslag werden de optredens direct stilgelegd.

Noodweer

De Duitse weerdiensten waarschuwden vrijdagavond al voor hevig onweer in het westen van Duitsland. Een woordvoerster ontkende geruchten dat het driedaagse festival vanwege aanhoudend slecht weer helemaal zou worden afgelast. Marek Lieberberg, de directeur van het Duitse muziekfestival, heeft middels een bericht op de site gereageerd op de ongelukkige gebeurtenissen van vrijdag.

Pinkpop

Twee jaar geleden werd Pinkpop ook getroffen door heftig noodweer. Bij L1 reageert Jan Smeets op de gebeurtenissen bij Rock Am Ring. De festivaldirecteur vindt het goed dat Rock am Ring vrijdagavond ondanks de gebeurtenissen is doorgegaan. Ook als er doden vallen moet je volgens de Pinkpopdirecteur doorgaan.

Rock am Ring

Rock am Ring is een van de grootste muziekfestivals in Duitsland. Het driedaagse festival wordt gehouden in Mendig, niet ver van Koblenz. Jaarlijks komen er gemiddeld meer dan 80.000 bezoekers op het festival af. Vorig jaar raakten er ook al 27 festivalgangers gewond door blikseminslag bij het festival. Dit jaar staan onder andere Red Hot Chili PeppersBlack Sabbath, Volbeat, Tenacious D, Foals, Major Lazer, Rudimental en Biffy Clyro op het programma van het Duitse muziekfestival.