6 dingen die we verwachten van Tame Impala op Rock Werchter 2016

Eerder dit jaar mochten we in de Heineken Music Hall een avondje wegdromen bij Tame Impala. Dat was het begin van de nieuwe tour. Inmiddels zijn ze de halve wereld over geweest en niet meer de verlegen mannen die ze vroeger waren. Zaterdag 2 juli is het zover: dé psychedelische show van Rock Werchter. Dit is wat je kunt verwachten van Tame Impala!

1. Een fantastische setlist

Tame Impala Setlist Glastonbury Festival 2016 2016, Currents

Let it happen! Dat dachten wij ook toen we deze setlist zagen. De band heeft een memorabel feest voor ons in petto. Op de helft van het concert, hebben we al kunnen genieten van nummers als ‘Let It Happen’ en ‘Elephant’, maar de tweede helft belooft nog genoeg hoogtepunten. Elk nummer is een hit, oud of nieuw, stilstaan is geen optie tijdens dit optreden.

2. Feesten op ‘The Less I Know The Better’

Alex y miles bailando al ritmo de tame impala ??❤️? me va a dar algo!!!??❤️ #thelastshadowpuppets #tameimpala #alexturner #mileskane #glastonbury2016

Een video die is geplaatst door Evelyn García Amador (@evelyn_garcia.amador) op

Één van de meest dansbare nummers van Tame Impala is ‘The less I know the Better.’ Iedereen gaat los en als zelfs Alex Turner en Miles Kane backstage uit hun dak weet je dat het goed is.

3. ‘Daffodils’ van Mark Ronson

??Tame Impala ?? #Glastonbury #Glasto #glasto2016 #TameImpala

Een video die is geplaatst door Leon Sjogren (@leonsjogren) op


Eerder dit jaar werkten frontman Kevin Parker en hitproducer Mark Ronson samen voor het album Uptown Special. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Tame Impala het een goed idee vond om ‘Daffodils’ aan de setlist toe te voegen. Als de band het nummer speelt, zou je bijna denken dat het hun eigen nummer is. Mark Ronson, you better watch out!

4. Een verlegen, maar geniale Kevin Parker

Vroeger was Kevin Parker een verlegen jongen die nauwelijks contact maakte met het publiek. Nu mogen we eindelijk zijn andere kant zien. Hij stond afgelopen jaar vol zelfvertrouwen en blootvoets op het podium. Hij gaat uit z’n dak, praat met het publiek én speelt hij gitaar naast het zingen. Toch merk je nog steeds aan hem hoe spannend hij het vindt om voor een groot gillend publiek te staan; de bedankjes vliegen het uitzinnige publiek om de oren.

5. De psychedelische visuals en lichtshow

hujan visual sepanjang konser ??? . #tameimpalaJKT #tameimpalaconcert #tameimpala #concert

Een video die is geplaatst door Ayu Dewi. (@nyoe_) op

Niet alleen de band zelf bestaat uit helden. Ook hun lichttechnici die de hele lichtshow aansturen, verdienen een applaus. Deze sterren, die in labjassen rond lopen, besturen gedurende de hele show twee grote beamers waar lasers uit komen. Tijdens de hele show mogen we genieten van allerlei wazige, psychedelische beelden. Trippen zonder drugs? Check Tame Impala.

6. Confetti all over the place

Tame Impala ✔ #tameimpala #tameimpalajkt #tameimpalalive #eyegasm #eargasm

Een foto die is geplaatst door Aryo Candra Hilali (@aryo.hilali) op

Tame Impala heeft misschien geen dancehits die elk uur op alle radiozenders worden gedraaid, maar toch kun je helemaal uit je dak gaan tijdens de show. Als de confetti naar beneden komt dwarrelen, is er al helemaal geen houden meer aan: dansen, dansen dansen!

Geen zin om te dansen? Geniet dan van het mooie uitzicht van de uitzinnige menigte in de confetti!

Wat verwacht jij?

Zo veel mensen, zo veel verwachtingen. We zijn reuze benieuwd: wat mis jij nog in deze lijst? Voor welk nummer doe jij een schietgebedje? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Winnen: ‘Currents’

Ben jij de ultieme Tame Impala fan? Beantwoord onze prijsvraag en wie weet win jij het album ‘Currents’!

Inluisteren: check de setlist op Spotify

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra