Gallowstreet naar Lowlands 2016

Lowlands 2016
Lowlands, @Kamiel Scholten Fotografie

Nog maar een kleine maand en dan geeft de scheurkalender alweer ‘Lowlands 2016’ aan. Vlak voor de bekendmaking van het langverwachte blokkenschema aanstaande woensdag, kondigt de organisatie vandaag nog de komst van Gallowstreet aan. 

Met hun bonte mix van traditional jazz, hiphop, funk, trap en drum & bass is er geen ontkomen meer aan: Gallowstreet blaast op de komende Lowlands-editie een zomerse wind recht in je gezicht. De twaalfkoppige feestband zal volgende maand voor de derde keer aantreden in Biddinghuizen. In 2014 verzorgden de Amsterdammers nog de traditionele wc-rave, vorig jaar speelden ze al de Lima-tent plat. Voor de aanstaande editie zet percussionist en frontman Chris Bruining echter nog wat hoger in. ‘In 2016 spelen we in de Bravo, daar passen we met twaalf man beter op.’ zei hij in interview met 3voor12.

SBMG & Broederliefde

Hiphoppers SBMG en Broerderliefde waren al eerder toegevoegd aan het Lowlands-affiche en zouden in eerste instantie samen een duo-show verzorgen. Toch heeft de organisatie er nu voor gekozen beide artiesten een eigen tijdslot te geven. Aanstaande woensdag, als het blokkenschema wordt vrijgegeven, zal waarschijnlijk meer informatie volgen over de twee shows. Voor ons betekent het in elk geval dubbel genieten!

De Llowlympische Spelen

Vergeet Rio, in Biddinghuizen is het gaande! Midden op het Lowlands-terrein zal een heus Eddie The Eagle stadion verrijzen, waar je gedurende het hele weekend de strijd aan kan gaan met andere festivalgangers. Het precieze idee achter de Llowlympische Spelen is op z’n zachtst gezegd nogal abstract, zoals je ook in het onderstaand, nieuwsgierig makend filmpje kunt zien. Met een absurde verkleedpartij en een dolle menigte in het verschiet lijkt het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Lowlands 2016

A Campingflight to Lowlands Paradise vindt dit jaar plaats op 19, 20 en 21 augustus. Op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen passeert ook dit jaar weer een bonte verzameling aan acts de revue. Niet alleen muziek, maar ook toneel, film, literatuur en comedy komen aan bod op het festival. Met publiekstrekkers als MuseDisclosureThe Last Shadow Puppets en cabaretier Hans Teeuwen is het festival grootser dan ooit. Wil je er bij zijn? Een ticket kost 175 euro exclusief servicekosten en is te koop via de ticketpagina van het festival.

Check hieronder ook onze speciale Lowlands Spotify-playlist om alvast in de stemming te komen.

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.