Advertisement

Kies je voor Noel Gallagher of King Gizzard op Lowlands 2016?

Op een festival is er niets zo vervelend als twee van je favoriete acts die tegelijk spelen. Kiezen is niet makkelijk en daarom helpt Festileaks. Met de Festileaks Clash Service beslissen we voor jou: welke act moet je zien en welke laat je schieten? Vandaag: Noel Gallagher’s High Flying Birds versus King Gizzard & the Lizard Wizard op Lowlands 2016.

De Case

De clash van vandaag komt van Bo Apels op onze Facebook: “Kiezen we op de zaterdag van Lowlands voor de gevestigde waarde Noel Gallagher of gaan we voor nieuw talent in de vorm van King Gizzard & the Lizard Wizard?”

Noel Gallagher’s High Flying Birds: 20:45 – 21:45, Bravo

King Gizard & the Lizard Wizard: 21:10 – 22:00, Charlie

Tussen de Bravo en de Charlie is het 5 tot 10 minuten lopen

Je wil naar Noel Gallagher’s High Flying Birds, omdat …

Bij een optreden van Noel Gallagher komt 25 jaar aan Britpop samen. De oud-Oasis frontman heeft veel hits op zijn naam staan en laat het niet na om deze allemaal voorbij te laten komen. Met Oasis-hits als Don’t Look Back In Anger en nieuwe nummers als ‘Everybody’s On The Run’ is meezingen dan ook gegarandeerd. Na optredens in de HMH, Tivoli Vredenburg en op Best Kept Secret de afgelopen jaren lijkt het na deze tour even gedaan met optredens. Je wil dus zeker bij dit optreden zijn!

Maar je wil zeker ook naar King Gizzard & The Lizard Wizard, omdat …

Eigenlijk is alleen de fantastische naam van deze band al voldoende om te gaan kijken, maar wanneer je tegenover Noel Gallagher staat is er meer nodig om de Lowlands-bezoekers over te halen. King Gizzard & The Lizard Wizard is een psychedelische rockband uit Australië. De band wordt dan ook niet voor niets in verband gebracht met succesvolle acts als Tame Impala en Pond. De zevenkoppige band reist naar Lowlands af met dubbele drums, drie gitaristen, mondharmonica’s en vele andere instrumenten. Een psychedelische trip met King Gizzard & The Lizard Wizard: daar zeg je geen nee tegen!

Het oordeel

Het is altijd een lastige keuze bij clashes als deze. Kies je voor de gevestigde naam die sowieso een super show neer zet? Of neem je een klein risico bij de talenten, maar word je misschien wel verrast door een show waar nog lang over nagepraat zal worden? Bij deze clash raden wij aan: Noel Gallagher’s High Flying Birds!

Zoals al eerder genoemd: met Noel Gallagher’s High Flying Birds ben je verzekerd van een prachtige show. Met hits als ‘If I Had a Gun’ en ‘Wonderwall’ op de setlist is meezingen gegarandeerd, bij wat voorlopig de laatste show van de Engelsman is. Van King Gizzard & The Lizard Wizard wordt het sowieso niet de laatste show. Enkele dagen later staan de Aussies namelijk nog in Doornroosje, Nijmegen, en Paradiso, Amsterdam. Ga daar heen! Ook brengt de band ieder jaar een of twee albums uit. De kans dat we King Gizzard volgend jaar nog ergens tegenkomen is daarmee niet gering. Zijn deze redenen niet genoeg om je te overtuigen een bezoek te brengen aan Noel Gallagher? Check dan onze voorbeschouwing op de show van Noel Gallagher’s High Flying Birds.

[total-poll id=59169]

Heb jij ook een clash waar je echt niet uit komt? Aarzel niet en vraag de Festileaks Clash Service om hulp! Laat hieronder in een reactie weten bij welke clash jij advies nodig hebt.

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.