Deze festivals hadden het lekkerste weer in 2016

We schreven afgelopen zomer weer Festivalrapporten van tientallen festivals kriskras door Europa. Op ieder festival vroegen we 100 festivalgangers een cijfer te geven over hun festivalbeleving. Deze week presenteren we de eindresultaten. Dit waren de 5 festivals met, niet onbelangrijk, het beste weer in 2016. Wie gaat er naar huis met de Festival Award?

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen binnen de festivalindustrie. In totaal gaven deze zomer 2.500 festivalgangers hun cijfers op 10 vaste categorieën binnen de rubriek ‘Festivalrapport‘. Dit is de top 5 binnen de categorie ‘weer’. Check hier alle festivals die meededen.

5. [BE] TW Classic (Score: 9,24)

TW Classic Werchter Strand

“Waitin’ on a Sunny Day” was nog nooit zo letterlijk voor het publiek. Na alle malaise van de festivals in juni was het publiek hoog toe aan een festivaldag met zon. En die kregen ze dan eindelijk op TW Classic. De festivalweide waar een week eerder nog zand werd gedumpt om de modder tegen te gaan op Rock Werchter, werd op TW Classic door het weer omgetoverd tot “Werchter aan zee”. Hoe groot een verschil één week dan kan maken? Het weercijfer ging van een 5,4 op Rock Werchter naar een 9,2 op TW Classic. En nu maar hopen dat iedereen nog wist dat zonnebrand bestaat.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het TW Classic 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/rapport-bruce-springsteen-baas-zonnig-tw-classic-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [NL] Bospop (Score: 9,53)

Sanitair Bospop

Heel, maar dan ook heel toevallig viel Bospop in hetzelfde weekend als TW Classic. De festivalgangers hadden het goed te vertoeven in dat weekend, want Bospop scoort ook goed op weer met een cijfer van 9,5. De foto’s bewijzen dat wij weer wisten wat gras was en dat je er met een gerust hart op kon zitten en liggen. Strakblauw was het niet, maar een goed getimede wolkje zorgde voor de nodige verkoeling. Was elk dagje maar zo mooi als op Bospop.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Bospop 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/festivalrapport-bospop-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [DE] Lollapalooza (Score: 9,57)

Lollapalooza Berlin

De nazomer van 2016. Iedereen moest weer aan het werk of met hun neus in de boeken, en wat doet het weer? Het weer slaat om naar tropische temperaturen. Lollapalooza plukte daar zijn vruchten van, want het was perfect zomers weer. Er werd genoeg water gedronken en de shirtjes gingen uit. De droogte zorgde wel voor stofwolken op het terrein. Deze stofwolken in combinatie met de blote basten liet menig festivalganger er uit zien als een mijnwerker. Maar ach, onze buren hadden na Rock am Ring geen probleem met een beetje stof.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Lollapalooza 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/09/festivalrapport-lollapalooza-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [NL] Appelpop (Score: 9,7)
Appelpop
Foto: Don Crusio/Festileaks

En weer twee festivals die geluk hadden met het weer in dat weekend. Appelpop viel, net zoals Lollapalooza, in het weekend van 9, 10 en 11 september en kon dus ook rekenen op tropische omstandigheden. Voor het gratis festival was het weer de grootste headliner van het weekend. De Waal zorgde voor verkoeling en ook (mijn excuses) een appeltje voor de dorst was geen overbodige luxe.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Appelpop 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/09/festivalrapport-appelpop-blijft-het-gezelligste-buurtfeest-van-nederland/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [ES] Benicassim (10)

Benicàssim Festival 2016
Foto: FIB Benicassim Festival

Eigenlijk niet eerlijk dat de rest van de festivals moeten strijden met dit festival over het beste weer. Benicassim Festival wordt gehouden in het gelijknamige dorpje tussen Barcelona en Valencia. Heerlijk aan de Middellandse Zee dus. Het festival begint pas om 7 uur ‘s avonds, waardoor je overdag kan genieten van zon, zee en strand en in de avond je dansjes kan wagen als de hitte is weggezakt. Ondanks dat de hitte wegzakt is het nooit koud. Een perfecte festivalvakantie!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Benicassim 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/festivalrapport-benicassim-festival-2016-perfecte-excuus-vakantie-gaan/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag

 

[mks_col]

[mks_one_third]

1. Benicassim (10)
2. Appelpop (9,7)
3. Bospop (9,5)
4. Lollapalooza Berlin (9,5)
5. TW Classic (9,2)
6. Dauwpop (9,2)
7. Rock en Seine (9,1)
8. Zwarte Cross (8,7)

[/mks_one_third]
[mks_one_third]

9. Primavera (8,5)
10. Pukkelpop (8,4)
11. Woo Hah (8,3)
12. Pinkpop (7,8)
13. Down the Rabbit Hole (7,5)
14. Paaspop (7,2)
15. Sziget (7,2)
16. Melt (7,1)

[/mks_one_third]

[mks_one_third]

17. Lowlands (6,7)
18. Graspop (6,5)
19. Pitch (6,5)
20. We Are Electic (6)
21. Best Kept Secret (5,9)
22. Groezrock (5,6)
23. Rock Werchter (5,4)
24. Rock am Ring (3,4)
[/mks_one_third]

[/mks_col]

 

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Morgen schotelen we je de winnaars in de categorieën ‘Sfeer’ voor. Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer winnaars!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Appelpop Logo

Appelpop 2023

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 8-9 september 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen