Pukkelpop 2016 wint Festival Award voor beste bereikbaarheid

We schreven afgelopen zomer weer Festivalrapporten van tientallen festivals kriskras door Europa. Op ieder festival vroegen we 100 festivalgangers een cijfer te geven over hun festivalbeleving. Deze week presenteren we de eindresultaten. Dit waren de 5 festivals die het best te bereiken. Wie gaat er naar huis met de Festival Award voor beste bereikbaarheid?

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen binnen de festivalindustrie. In totaal gaven deze zomer 2.500 festivalgangers hun cijfers op 10 vaste categorieën binnen de rubriek ‘Festivalrapport‘. Dit is de top 5 binnen de categorie ‘bereikbaarheid’. Check hier alle festivals die meededen.

5. [NL] Lowlands (Score: 8,2)

Lowlands 2016

Lowlands ging dit jaar hand in hand met het openbaar vervoer. Het was erg gemakkelijk om bij het festivalterrein te geraken. Een pendelbusje hier, een NS-treintje daar. Het ging zelfs zo lekker, dat er dit jaar langere wachtrijen bij de entree van het terrein ontstonden dan ooit te voren. Ach, gelukkig waren de werknemers van de NS dan weer zo lief om je bagage te sjouwen na een weekendje festivallen. Dat compenseert lekker!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Lowlands 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/festivalrapport-zelfs-regen-feest-stoppen-op-lowlands-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [FR] Rock En Seine (Score: 8,5)

Rock en Seine
Foto: Victor Picon

Als Parijs’ buurtfeestje heeft Rock En Seine het lekker makkelijk als het gaat om bereikbaarheid. Het grootste deel van de bezoekers verblijft namelijk in de stad zelf. Het openbaar vervoer doet daardoor het meeste werk voor het Franse festival: de trams en bussen rijden af en aan. Een wereldstad als Parijs is daarnaast ook makkelijk te bereiken met de auto. Alleen voor een parkeerplaats moet je in Nederland alvast opzoek gaan, want die biedt het festivalterrein niet. Bij het Domaine National de Saint-Cloud staan wel lange rijen. Dat is te wijten aan de strenge security, maar de keuze voor extra controle kun je de Fransen niet kwalijk nemen.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Rock En Seine 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/festivalrapport-dansen-en-zweten-rock-en-seine-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [DE] Melt! (Score: 8,6)

Melt

Melt! mag zich dan wel afspelen in een afgelegen Duits dorpje; er zijn verdomd veel manieren op het festival te bereiken. Vanuit de omliggende steden pak je gemakkelijk de trein. Bezoekers die met tweehonderd kilometer per uur over de Duitse snelweg knallen, kunnen gratis parkeren en als je van ver komt, kun je kiezen uit de verschillende externe reizen naar Melt! 2016. Nog wat extra luxe: wie na 24 uur lang raven een beetje pijn aan de voetjes begint te krijgen, kan lekker de pendelbus in stappen op weg naar de camping. Een glanzende bronzen plak voor Melt! 2016.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Melt! 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/festivalrapport-op-melt-2016-wordt-gedanst-tot-de-zon-op-komt/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [NL] Woo Hah! (Score: 8,7)

Woo Hah! 2016

Woo Hah! heeft van alle Nederlandse festival misschien wel de beste festivallocatie uitgekozen. Naast dat de industriële uitstraling perfect past bij het hiphop-festival, ligt Woo Hah! ook nog eens pal naast het treinstation van Tilburg. Daardoor mochten ze deze Festival Award in 2015 nog in ontvangst nemen; het festival scoorde toen een dikke tien. Dit jaar moet Woo Hah! het doen met de tweede plek. Dat heeft het festival vooral te wijten aan de lange rijen bij de ingang. Gelukkig leert de organisatie van het jonge hiphop-evenement sneller dan de gemiddelde leerling op Harvard; binnen een paar uur stelde Woo Hah! een tweede ingang beschikbaar. Probleem opgelost. Chapeau!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Woo Hah! 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/festivalrapport-woo-hah-2016-zit-vol-met-verassingen/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [BE] Pukkelpop (8,8)

Pukkelpop

Het goud gaat naar België. Pukkelpop gooide de boel in 2016 om en dat pakte beter uit dan verwacht. Het festival sloot de hoofdweg af, zodat de tienduizenden festivalgangers daar zonder kopzorgen overheen konden baggeren. Een stukje extra luxe, maar ook een hele praktische verandering. Auto’s werden hierdoor namelijk omgeleid, waardoor wonder-boven-wonder het hele file-probleem bij het afzetten en ophalen van de festival-kids was opgelost. Camping Chill ligt perfect tegenover het festival en naar camping Relax rijden zo’n iedere vijf minuten pendelbussen, waardoor lopen eigenlijk overbodig is. Wie lekker in de bus wilde doorfeesten, kon mee met de speciale partybussen van Desperados. Chokri, gefeliciteerd met je goud.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Pukkelpop 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/festivalrapport-pukkelpop-2016-glanst-in-de-zon/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag

[mks_col]

[mks_one_third]

1. Pukkelpop (8,8)
2. Woo Hah! (8,7)
3. Melt! (8,6)
4. Rock En Seine (8,5)
5. Lowlands (8,2)
6. Sziget (8,1)
7. Bospop (7,9)
8. Primavera Sound (7,8)
9. Pinkpop (7,7)

[/mks_one_third]
[mks_one_third]
10. TW Classic (7,4)
11. Appelpop (7,4)
12. Down The Rabbit Hole (7,2)
13. We Are Electric (7,0)
14. Graspop (7,0)
15. Benicassim (7,0)
16. Best Kept Secret (6,7)
17. Pitch (6,6)

[/mks_one_third]

[mks_one_third]

18. Groezrock (6,5)
19. Dauwpop (6,5)
20. Lollapalooza (6,4)
21. Paaspop (5,9)
22. Rock Am Ring (5,9)
23. Zwarte Cross (5,6)
24. Rock Werchter (5,1)
25. Where The Wild Things Are (5,0)
[/mks_one_third]

[/mks_col]

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Morgen schotelen we je de winnaars in de categorieën ‘Sfeer’ voor. Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer winnaars!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen