Geloof in de liefde met ‘Up&Up’ van Coldplay

1182

https://www.youtube.com/watch?v=Lr2d-Nj9Yw0

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Deze week blikken we ver vooruit, namelijk naar het festivalseizoen van 2017. Deze band wordt veelvuldig genoemd in de geruchtenstroom als mogelijke headliner. Het is misschien wel de grootste band van dit moment: Coldplay.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij ‘Up&Up’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]J[/mks_dropcap]e weet het zeker: Dit is de mooiste avond van je leven. Coldplay heeft je net getrakteerd op de ultieme feel-good show die barst van de hoogtepunten. De avond nadert zijn climax. Het veld wordt verlicht door duizenden lichtgevende armbandjes. Een rustige pianoballad wordt ingezet, die langzaam wordt opgebouwd tot een grootse finale. Dit nummer is zo mooi dat je je armen om je vrienden slaat en het refrein luidkeels meezingt. En terwijl je denkt dat het nummer al is afgelopen, zet zanger Chris Martin nog één keer aan: “believe in love!”

‘Up&Up’ is de derde single en tevens het slotnummer van het laatste album A Head Full Of Dreams. Coldplay heeft voor het nummer de nodige gastartiesten ingehuurd. Zo is het refrein ingezongen door Beyoncé, actrice Annabelle Wallis (o.a. Peaky Blinders) en Merry Clayton, die we nog kennen als achtergrondzangeres van The Rolling Stones bij het nummer ‘Gimme Shelter’. En niemand minder dan Oasis-legende Noel Gallagher neemt de gitaarsolo’s voor zijn rekening.
[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

Coldplay AHFOD press

Na het melancholische Ghost Stories is het album A Head Full Of Dreams een stuk positiever. Daarover zegt Chris Martin in een interview met KROQ: “Ghost Stories was erg intiem en klein en de boodschap van het album is dat aan het einde van iedere donkere periode van je leven er weer een mooie periode aankomt. A Head Full Of Dreams gaat juist over deze positieve fase.” Het nummer ‘Up&Up’ gaat erover dat je altijd moet blijven geloven dat er betere tijden komen en je nooit op moet geven. Chris Martin noemt de song een ‘hippie nummer’.

[/mks_one_third]

[/mks_col]

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zeg het maar: ‘Up&Up’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stemmen uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!

Tussenstand

‘Up&Up’ is inmiddels de 33e nominatie voor Beste Set Closer. Momenteel staat Arcade Fire stevig bovenaan de lijst met een score van 4,41 voor ‘Wake Up’, op de voet gevogd door Tame Impala met ‘New Person, Same Old Mistakes‘. Terecht? Breng je stem uit op alle reeds behandelde Set Closers of laat via de comments weten welk nummer je nog mist!

Amsterdamse Economie & Bedrijfskunde studerende PSV-supporter. Reist heel Europa af om Coldplay en Muse te kunnen zien. Jaarlijkse bezoeker van Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Lollapalooza. Hoopt dit jaar nog naar Glastonbury te gaan.