Advertisement

Na ‘Wake Up’ van Arcade Fire gaan we slapen

Arcade Fire Group Shoot Large 2012

https://www.youtube.com/watch?v=5OmMPaLmxKg

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. De band die we deze week uitlichten, is door jullie in 2014 uitgeroepen tot beste festivaltreden. Ja, we hebben het over Arcade Fire, die ons na elke festivalset welterusten zegt met ‘Wake Up’.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij ‘Wake Up’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]D[/mks_dropcap]e laatste noten van ‘Here Comes The Night Time’ galmen na. Zoals na elk nummer is het is even chaotisch op het podium. De bandleden – allemaal mutli-instrumentalist – verplaatsen zich naar hun volgende instrument en plek. Zanger Win Butler pakt dit moment aan om, met zijn typische sisklanken, het publiek te bedanken. De band is er klaar voor en de muziek wordt ingezet, Butler telt af en het koor, bestaande uit band en publiek, begint:  “Oooooh-ohohohoh-oooooh-ohohohoh….”.

Arcade Fire is momenteel druk bezig met een nieuw album. In juli zal de band na twee jaar afwezigheid, terugkeren naar de Europese festivals. Helaas blijven deze festivaloptredens beperkt tot het Spaanse Bilbao BBK Live en NOS Alive in Portugal. Vooral NOS Alive heeft daarmee nu al een legendarische edtitie te pakken, want naast Arcade Fire is ook Radiohead headliner. In een persbericht heeft Arcade Fire aangegeven een uniek optreden te gaan verzorgen waarin alle grote hits zullen worden gespeeld. Hopelijk staat die belofte volgend jaar ook nog, aangezien de band in 2017 écht zal gaan touren.

[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]
Arcade Fire Group Shoot Large 2012

‘Wake Up’ is de vijfde en laatste single van het album Funeral (2005). De songtekst beschrijft de overgang van kindertijd naar volwassenheid. Het onderliggende thema hangt daarmee samen: het verliezen van je onschuld. Het nummer is een typische favoriet bij de fans maar ook bij andere artiesten. Bij de live vertolking van het nummer werd de band o.a. bijgestaan door David Bowie, David Byrne (Talking Heads) en U2. Een live versie van het nummer gezongen door David Bowie, is zelfs officieel uitgebracht, te vinden op Live EP (Live at Fashion Rocks) in 2005.

[/mks_one_third]

[/mks_col]

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zeg het maar: ‘Wake Up’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stemmen uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!