Geniet na van Global Citizen Festival 2016

metallica

Gisteren vond in Central Park in New York het Global Citizen Festival plaats. Met een affiche waar elk festival “u” tegen zegt, kon het niet anders dan een groot spektakel worden. Gelukkig hebben ze de beelden niet voor zichzelf gehouden en kun jij nu ook nagenieten van de vele optredens!

Global Poverty Project organiseert elk jaar dit gratis liefdadigheidsfestival om de wereldwijde armoede onder de aandacht te brengen. Als het om liefdadigheid gaat, zijn veel artiesten wel te vinden voor een optreden. Dat blijkt ook dit jaar weer, met een fabelachtige line-up als bewijs. Onder meer Metallica, Rihanna, Kendrick Lamar, Ellie Goulding en Major Lazer waren gisteren van de partij. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gastoptredens van Chris Martin, Eddie Vedder en Yusuf Islam (Cat Stevens). Wauw!

Global Citizen heeft veel van de optredens online gegooid. Wij hebben vijf optredens uitgekozen om jou een impressie te geven van wat zich gisteren in hartje Central Park heeft afgespeeld. Enjoy!

Metallica – ‘Enter Sandman’

Chris Martin & Eddie Vedder – ‘Nothingman’

Ellie Goulding – ‘Anything Could Happen’

Yusuf Islam (Cat Stevens) – ‘Wild World’

Chris Martin – ‘Raspberry Beret’

Aangezien Rihanna (weer eens) op zich liet wachten, kreeg Chris Martin de tijd om een ode te brengen aan Prince met het nummer ‘Raspberry Beret’. Hij was echter niet de hele tekst machtig, maar improviseerde zich er doorheen door in het nummer te linken aan de late Rihanna. Een must see!

Europese Festivals?

Allemaal leuk en aardig die grote namen in Amerika, maar komen ze volgend festivalseizoen ook naar Europa? De namen van Metallica en Pearl Jam (Eddie Vedder) gaan al lange tijd rond in het geruchtencircuit als mogelijke headliners voor de Europese festivals. Festivalorakel Zégut noemt ook Coldplay (Chris Martin) als mogelijke Europese festivalact. Om het zeker te weten, zullen we toch moeten wachten op de definitieve bevestigingen. Houd het forum en de website in de gaten voor de nieuwste geruchten én bevestigingen voor het aankomende festivalseizoen!