Volgens festivalorakel Zégut komen o.a. Coldplay, Radiohead en RHCP naar Europa in 2017

Foto: Eric Pamies

Francis Zégut is een Franse radiopresentator voor RTL, maar hij staat toch voornamelijk bekend als festivalorakel. Elk jaar slingert hij weer een hoop festivalgeruchten de wereld in. Wij hebben zijn ‘leaks’, geruchten en gokjes voor volgende festivalzomer op een rijtje gezet.

Elk jaar is het blog van Zégut weer een soort buurthuis om elk geruchtje over komende festivalzomer te weten te komen. Sommige geruchten zijn bizar en lijken onwaarschijnlijk en andere geruchten zijn weer inkoppertjes. Zégut heeft al meerdere juiste voorspellingen en geruchten de wereld in gebracht, zoals Black Sabbath op Hellfest vorig jaar. Ook wist hij vroegtijdig dat Rammstein op Pinkpop 2016 stond en Metallica in 2014 op Pinkpop en Rock Werchter. Ondanks dat hij hierdoor best betrouwbaar is heeft hij het niet altijd bij het juiste eind. Wij hebben zijn meest interessante geruchten voor volgend jaar in kaart gebracht.

Lollapalooza in Frankrijk met Radiohead en Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers

We beginnen gelijk met een leuk gerucht. Zégut zegt in zijn blog dat er volgend jaar een editie van Lollapalooza plaats vindt in Frankrijk. Het zal moeten plaats vinden op het Hippodrome De Longchamp: de renbaan van Longchamps gelegen in Parijs. Voordat Lollapalooza neerstreek in Chicago was het al een rondtrekkend festival. Sinds de internationale edities in Zuid-Amerika en Duitsland is het niet eens zo heel onwaarschijnlijk dat het festival in 2017 neerstrijkt in Frankrijk.

De headliners die Zégut noemt voor dit festival zijn Radiohead en Red Hot Chili Peppers. Radiohead heeft dit jaar een paar festivals gedaan (waaronder Lollapalooza in Berlijn) en Thom Yorke heeft al aangegeven weer te gaan touren in 2017. Daarnaast staat Radiohead op veel verlanglijstjes van festivals voor komende festivalzomer. Red Hot Chili Peppers is een ander verhaal, die hebben afgelopen zomer al veel grote festivals bezocht en staan dit najaar in grote zalen door heel Europa. Mocht je Zégut geloven en zin hebben in een festival met deze twee headliners, dan moet je het weekend van 21-22-23 juli in 2017 vast vrij houden. Dat is het weekend dat het festival plaats zal vinden.

Green Day op Download Festival in Parijs

Foto: Felisha Tolentino
Foto: Felisha Tolentino

Vorig jaar streek Download Festival voor de eerste keer neer op het vaste land van Europa. Op nota bene dezelfde renbaan waar Lollapalooza volgend jaar plaats moet vinden. Volgend jaar is er weer een Download Festival in Parijs en Green Day zou daar headliner zijn volgens Zégut. Green Day is al bevestigd door Hurricane & Southside en daar gaan vrijwel zeker meer festivals bij komen. Het Download Festival in Parijs, dat twee weken eerder plaats vindt dan Hurricane & Southside, lijkt nu bijna een zekerheidje. Er bestaat dan een ook grote kans dat ze hetzelfde weekend als Download Festival in Frankrijk op het Download Festival in Engeland staan. Dit jaar deelden deze twee festivals allebei Rammstein en Iron Maiden als headliners.

Metallica op Hellfest of/en Download Festival

Foto: Ross Halfin
Foto: Ross Halfin

Metallica gaat een uitgebreide tour doen in 2017. Dat bevestigt niet alleen Zégut, maar ook zanger James Hetfield zelf. Zonder die bevestigingen was het ook niet zo heel gek geweest, aangezien eind volgende maand het nieuwe album Hardwired… To Selfdestruct uitkomt. Ondertussen zijn ze ook al bevestigd voor Global Citizen in Amerika later dit jaar. Een optelsommetje is zo gemaakt voor Hellfest of Download Festival in Frankrijk. Misschien zelfs allebei wel zoals Rammstein dit jaar.

Coldplay en Guns N’ Roses

Coldplay Live Chris 2012 2

Dit zijn dan geen festivaloptredens maar het is wel midden in de festivalzomer. Coldplay zou in het stadion van Olympique Lyonnais (Parc Olympique Lyonnais) staan op 8 juni. Bassist Guy Berryman kondigde al aan tegenover NME dat er wereldwijd festivals en concerten aankomen tot aan het einde van 2017. Er bestaat een kans dat ze bij ons op de festivals staan, als ze in Frankrijk een losstaand concert geven. Laat 8 juni nou net een paar dagen na Pinkpop zijn.

Tot slot is er Guns ‘N Roses: zij zouden volgend jaar juli in het Stade de France staan volgens Zégut. Er circuleerde al een interessant tourschema met daarin het Stade de France verwerkt. Kunnen we de Guns ‘N Roses-reünie nu eindelijk in Europa verwachten?

Festileaks’ geruchtenoverzicht

Na alle leaks van Zégut houden wij ook ons eigen geruchtenoverzicht bij. In het geruchtenoverzicht vind je niet alleen alle kanshebbers voor een headline-spot in het komende festivalseizoen, ook kun je nog eens rustig nalezen waarom de verschillende acts kanshebber zijn voor festivaloptredens in 2017.

[mks_button size=”medium” title=”Naar het geruchtenoverzicht” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/de-headliners-van-2017-alle-geruchten-op-een-rijtje/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]