John Coffey neemt afscheid van festivals met immense wall of death

Afgelopen weekend stond John Coffey voor de aller-, allerlaatste keer op een festival. Het afscheid van de festivals verliep geheel volgens de verwachtingen en het publiek op Appelpop stortte zich massaal in de wall of death.

John Coffey stopt ermee, dat maakte de band in mei bekend. De Utrechtse band werd bekend doordat zanger David al crowdsurfend een biertje ving en meteen opdronk. Vervolgens was de opmars van de band niet te stoppen. John Coffey speelde op alle grote festivals en ook het buitenland viel voor de punk rockers. Een rondje langs de festivals mocht dan ook niet ontbreken voor het definitieve einde. Onder andere Lowlands, Zwarte Cross en Sziget werden nog even grondig gesloopt met moshpits, cirkelpits en een grote wall of death.

De allerlaatste festivalshow van John Coffey was op Appelpop. Ook Tiel schudde nog één keer op haar grondvesten tijdens het concert van de Utrechters. Check hieronder hoe het terrein door een immense wall of death flink werd verbouwd.

Appelpop 2016

Op Appelpop 2016 was nog veel meer te beleven dan enkel een fantastische afscheidsshow van John Coffey. Tijdens de extreem zonnige editie van het festival traden ook acts als De Staat, Balthazar en De Jeugd van Tegenwoordig op. Festileaks was er bij om verslag te doen en zag dat Appelpop zich ontpopte tot ‘het gezelligste buurtfeest van Nederland‘.