Nieuw album The Strokes gepland voor 2017

The Strokes Group Shoot Black White 2012

In een interview met NME verklapt The Strokes-gitarist Nick Valensi dat nieuw materiaal aanstaande is. Het volgende album zal volgend jaar uitgebracht worden.

In juni werd reeds de EP Future Present Past uitgebracht – drie lange jaren na het album Comedown Machine uit 2013 – met daarop drie nieuwe nummers. Maar The Strokes zit niet stil en verwacht dus volgend jaar een nieuw album te kunnen delen. Valensi is terughoudend met het geven van te veel informatie, want hij is bang voor een te grote hype. Het liefst ziet hij de release van nieuw materiaal niet gepland staan, maar als een verrassing voor het publiek:

“If I start saying a lot now, people get too excited. Then there’s all this hype you’ve got to compete with, and that’s not fun. If anything, I’d rather just pull a Beyonce at some point next year and just drop shit.”

De aankondiging van Valensi is verrassend te noemen, aangezien hij momenteel druk is met zijn nieuwe band CRX. Het debuutalbum New Skin werd geproduceerd door niemand minder dan Josh Homme en zal officieel op 28 oktober gereleased worden.

Festivals?

You know the drill: waar een nieuw album is, volgt vaak een tour. En onderdeel van een tour kunnen festivals zijn. En dus hebben we The Strokes bijgeschreven op onze geruchtenlijst met headliners voor 2017.

Dat doen we dan wel met een heel dun potlood, want shows van The Strokes in Europa zijn (zeer) schaars. Vorig jaar deden ze nog British Summer Time in Engeland en Primavera Sound in Spanje, maar het Europese optreden dáárvoor dateert alweer uit 2011. Maar misschien ook wel weer juist daarom: hoog tijd voor een nieuwe Strokes-tour? Letten we op, Eric en Chokri?