Depeche Mode komt volgende week met (tour) nieuws

Depeche Mode

Er is leven in het Depeche Mode-kamp! Er is sinds kort een countdown te zien op de website van de band. Die telt af tot dinsdag 11 oktober. Depeche Mode heeft op hun Facebookpagina bevestigd die dag met een speciale bekendmaking te komen.

Volgens muziektijdschrift Side-Line gaat het om de bekendmaking van een tournee en de release van een nieuw album. Het nieuwe album zou in de lente van 2017 uitgebracht worden. Side-Line kon eerder bevestigen dat de mannen van Depeche Mode al sinds april 2016 in de studio verblijven.

Het laatste album van de band is Delta Machine uit 2013. Dat jaar speelden ze onder anderen op Rock Werchter en Optimus Alive. In het najaar van 2013 gaven de Britten shows in de Ziggo Dome en het Antwerpse Sportpaleis. Het is dus niet ondenkbaar dat er na de release van het nieuwe album optredens gaan volgen op Nederlandse en Belgische bodem.

Depeche Mode

De band rondom frontman Dave Gahan staat bekend als één van de grootste elektronicabands ooit. De groep bracht ondertussen al 13 studioalbums uit, waarvan Violator waarschijnlijk de meest bekende is. Violator en Music for the Masses staan bekend als klassiekers in het genre. Depeche Mode scoorde hits met ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Enjoy the Silence’ en ‘Personal Jesus’.