Poster Spotting: Het circulerende Graspop 2017 affiche met o.a. Aerosmith en Avenged Sevenfold

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de leukste, de interessantste en de reëelste posters voor en laten we er ons ‘professioneel oogpunt’ op los. In deze eerste editie behandelen we een poster voor Graspop 2017.

Op het Facebook account van Musicall werd deze week de festivalposter die je hieronder kan zien gedropt. De twee namen die gelijk opvallen zijn de headliners Aerosmith en Avenged Sevenfold. Steven Tyler en consorten hebben al aangekondigd dat Aerosmith een afscheidstournee gaat doen. Volgens de Franse DJ Zégut treedt Aerosmith op in Europa volgend jaar. Ze spelen momenteel shows in Zuid-Amerika en dus lijkt een Europese festivaltour niet onwaarschijnlijk.

Ook de andere headliner Avenged Sevenfold is een gok waar goed over nagedacht is. Afgelopen week is hun nieuwe single uitgekomen, die in december wordt opgevolgd met een nieuw album. Daarna touren ze door Europa tot begin mei. Een land dat ze niet aandoen is België. Zetten ze hun tour door richting festivals?

 posterspotting-graspop-2017

De publiekstrekkers

De publiekstrekkers op deze poster voor de twee hoofdpodia op Graspop lijken ook redelijk waarschijnlijk. Sabaton heeft een nieuw album en er staat al een uitgebreide tour gepland voor 2017. Zo staat er al één festival op het programma: hun eigen Sabaton Open Air, dat elk jaar gehouden wordt in hun thuisland Zweden.

Naast Sabaton heeft In Flames al hun eerste festivaldata voor 2017 te pakken en black metal band Emperor komt in 2017 nogmaals bij elkaar om het twintig jarig jubileum van hun album Anthems to the Welkin at Dusk te vieren. Samen met Avantasia staat Emperor ook al op Wacken Open Air in de Duiste festivalzomer.

Daarnaast komen Judas Priest en Body Count begin 2017 met een nieuw album. Onder de kleiner afgebeelde namen behoren onder andere Opeth, Blue Oyster Cult en Hatebreed zeker tot de mogelijkheden: allen hebben ze een nieuw album of al bevestigde tour informatie. Conclusie: veel namen op deze poster lijken heel waarschijnlijk te gaan touren in de festivalzomer van 2017.

De twijfelgevalletjes

Machine Head is elk jaar weer een gerucht voor Graspop maar stond daar in 2012 voor het laatst. Ze hebben wel een single in 2016 uitgebracht, maar veel activiteit lijkt daar niet op te volgen. Er lijken geen plannen voor een album of tour. Daarnaast is het de vraag of Aerosmith en Avenged Sevenfold de gaatjes kunnen vullen die dit jaar gevuld werden door Black Sabbath en Iron Maiden.

Conclusie

Dat het geen echte poster is, lijkt wel duidelijk op dit moment in het geruchtenseizoen. Daarnaast heeft Graspop altijd duidelijk zes headliners op de poster en de twee grote headliners die op deze poster staan zijn nog niet van het kaliber Black Sabbath en Iron Maiden. Desondanks is deze poster met veel zorgvuldigheid gemaakt. De namen op deze creatie zijn allemaal potentiële kanshebbers om volgend jaar op Graspop te staan. Chapeau voor de maker!

Graspop 2017

Graspop 2017 vindt plaats in Dessel en zal gehouden worden van 16 tot 18 juni. Over de tickets is nog niks bekend gemaakt. Ook zijn er nog geen namen aangekondigd.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2017

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-18 juni 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.