‘Radiohead, Daft Punk en The Stone Roses headliners Glastonbury 2017’

Glastonbury
Photo: Kris Williams

Radiohead, Daft Punk en The Stone Roses zijn de headliners van Glastonbury 2017. Althans, dat beweert de Engelse festivalwebsite eFestivals. Ook NME neemt de geruchten serieus.

In het geruchten circuit zijn de namen niet nieuw. Zo brengen The Stone Roses in 2017 een nieuwe plaat uit. Met een nieuw album op komst en geplande concerten rond de data van Glastonbury, lijkt een optreden van de heren op het festival plausibel. Ook de namen van Daft Punk en Radiohead komen niet uit de lucht vallen. De mannen van Radiohead brachten dit jaar hun nieuwe album A Moon Shaped Pool uit en speelden daarmee op een handvol Europese festivals. Het is al langer bekend dat de band in 2017 weer op tournee zal gaan.

I would love to, I mean I go to Glastonbury every year, it’s my carnival, to be asked to play at Glastonbury again would be magic.” – Ed O’Brien, Radiohead

Bij Daft Punk is het altijd gissen. Het electronicaduo ging pas twee keer eerder op tournee, in 1997 en 2007. Er zijn genoeg hints die wijzen op een nieuwe tournee. 1997, 2007 en nu dan 2017. eFestivals wist in 2014 al te voorspellen dat Metallica en Kasabian een headlinespot op Glastonbury zouden krijgen, maar zat er ook al eens naast met hun voorspellingen.

De acts die eFestivals noemt zijn lang niet de enige kanshebbers voor een plek op Glastonbury. Zo zette The Sun in op Lady Gaga, Daft Punk en Fleetwood Mac en werden ook Guns N’ Roses en Kasabian als kanshebbers gezien.

Glastonbury 2017

Glastonbury 2017 wordt gehouden van 21 tot en met 25 juni op Worthy Farm, Pilton. Onlangs werd bekend dat in 2018 het festival wordt overgeslagen om het terrein rust te geven. Geruchten dat het festival wordt verplaatst werden onlangs tegengesproken door Glastonbury-baas Emily Eavis. Volgens The Sun zijn Daft Punk, Lady Gaga en The Stones Roses de grootste kanshebbers voor een headlinerpositie. Ook Radiohead, Ed Sheeran en Fleetwoord Mac worden genoemd door de Engelse krant. Vorig jaar waren Coldplay, Muse en Adele de bekendste namen. Glastonbury was dit jaar in 55 minuten uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 23-25 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen