Rolling Stones brengt blues covers album uit

De Rolling Stones gaat weer nieuwe muziek uitbrengen. Het gaat om een album met blues covers. De releasedatum van het nog titelloze album is al op 6 oktober van dit jaar. Dat maakt de band bekend op twitter.

Rolling Stones-fans hebben er lang op moeten wachten, maar donderdag is er dan eindelijk een nieuw album. Nieuwe Stones-nummers hoeven we niet te verwachten, volgens producer Don Was betreft het een cover album. In een interview met Le Figaro zegt Was: “De covers zijn bluesnummers afkomstig uit Chicago. Het album is opgenomen in slechts drie dagen. De opnames zijn niet meer opgepoetst en daardoor klinkt het album erg rauw en authentiek.” Het wordt het eerste album van de Rolling Stones sinds 2005 toen het ‘A Bigger Bang’ uitbracht.

Tourplannen

De Rolling Stones zijn op dit moment bezig met een Noord-Amerikaanse tour. Er zijn sterke geruchten dat Mick Jagger & co volgend jaar ook optredens gaan geven in Europa. Volgens Oostenrijkse media staat de band op Rock In Vienna 2017. Ook zou de band een optreden in Boekarest geven. De laatste keer dat de Stones in de Benelux op het podium stonden was tijdens de legendarische optredens op Pinkpop en Werchter Classic 2014.