Video: Radiohead op Lollapalooza Chicago 2016

radiohead

Op het Festileaks YouTube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Radiohead op Lollapalooza Chicago 2016.

Afgelopen vrijdag was het Radiohead-dag. Met bevestigingen van Best Kept Secret en Rock Werchter is de eerste headliner een feit. En wat voor één: het was al vanaf de eerste dag droomheadliner bij Best Kept Secret. Hoe ze deze grote act hebben weten te boeken ze zelf ook niet, maar dat maakt niet uit. Radiohead komt naar beide festivals en dat telt. Kaarten voor beide festivals gaan 19 november in de verkoop, maar je moet er snel bij zijn. Ondertussen is de voorpret al begonnen, dus kijken we vandaag naar de registratie van de band op Lollapalooza Chicago van dit jaar.

 

Radiohead

Radiohead is een vijfkoppige band uit Oxfordshire, Engeland. Deze is in 1985 opgericht en de eerste single ‘Creep’ (1992) werd meteen een wereldwijde hit. Na het eerste album Pablo Honey volgden er nog acht anderen. Het laatste werk, A Moon Shaped Pool, stamt uit dit jaar. Hieruit volgde een beperkte festivaltour. In de periode hiervoor heeft Thom Yorke in 2014 nog een soloalbum uitgebracht en een jaar ervoor met Atoms For Peace het album Amok gemaakt. Ook Jonny Greenwood is druk bezig geweest, hij bracht meerdere klassieke stukken uit waarmee hij onder andere op Best Kept Secret stond.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat er nog komen gaat? Check dan het Festileaks YouTube-kanaal!