Die Toten Hosen naar Rock in Vienna 2017

De organisatie van het Oostenrijkse Rock in Vienna maakt zojuist de eerste headliner bekend. Die Toten Hosen zal volgend jaar acte de présence geven op het festival.

Het festival hintte gisteren al naar een grote bekendmaking en nu is de kogel definitief door de kerk. Die Toten Hosen is de eerste naam van het Oostenrijkse festival. Eerder ging het gerucht al dat The Rolling Stones op Rock in Vienna zouden spelen. Rock in Vienna wordt georganiseerd door de Duitse evenementenorganisatie DEAG Entertainment. DEAG zit ook achter de organisatie van festivals als Rock im Revier en Rockavaria. Vorig jaar deelden deze festivals al namen als Iron Maiden, Nightwish en Slayer. 

Rock in Vienna vindt vlak voor Pinkpop plaats. Het is niet ondenkbaar dat er een aantal bands op beide festivals zullen spelen. Rock in Vienna en Pinkpop deelden in het verleden ook al namen. Eerder vandaag maakte Rock am Ring ook al de komst van Die Toten Hosen bekend.

rockinvienna

Rock in Vienna 2017

Rock in Vienna vindt plaats op 5 juni 2017, dat is tot nu toe de enige datum die vrij is gegeven door de organisatie. Het lijkt erop dat er ook gefeest gaat worden op 3 en 4 juni 2017. Donaunsel, in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, is het decor van het evenement. Tickets voor het festival zijn vanaf 14 oktober te verkrijgen via de website van Rock in Vienna. Vorig jaar prijkten de namen van Rammstein, Iggy Pop en Iron Maiden bovenaan het affiche.