Foo Fighters naar Roskilde 2017

dave grohl

Ja hoor, Foo Fighters gaat rocken op Roskilde 2017! Zojuist maakte het Deense festival de komst van de Amerikaanse heren bekend. 

De komst van Foo Fighters valt niet helemaal uit de lucht. De band hintte gisteren al naar een mogelijk optreden in Denemarken. Opnieuw verscheen er een kaart met opgelichte gebieden op hun Twitteraccount. Naast een roodgloeiend België, licht ook Denemarken rood op. Nu het is het nieuws dan officieel: Foo Fighters keert na 12 jaar terug op Roskilde.

Foo Fighters


De Amerikaanse rockband rondom Dave Grohl werd opgericht in 1994. Het album Sonic Highways (2014) is hun meest recent uitgebrachte album. De band had een grote tour gepland ter ere van het nieuwe album, maar het liep allemaal even anders dan verwacht. Tijdens een optreden in Zweden (juni 2015), brak frontman Dave Grohl  zijn been door een ongelukkige val van het podium. De Europese tour werd geschrapt, maar een maandje later kon hun Amerikaanse tour toch doorgang vinden. Eind november 2015 kwam Foo Fighters onverwacht met de EP Saint Cecilia op de proppen. Gelijktijdig groeiden de geruchten over een mogelijke break-up, maar daar blijkt tot vandaag de dag (gelukkig!) nog niks van waar.

Roskilde 2017

Foto: Joeri Swerts/Roskilde 2016
Foto: Joeri Swerts/Roskilde 2016

Roskilde 2017 vindt plaats van 24 juni tot en met 1 juli 2017 in de gelijknamige plaats in Denemarken. Naast Foo Fighters, staan onder meer Moderat en Trentemøller al op het affiche. Afgelopen jaar stonden onder andere LCD Soundsystem, Red Hot Chili Peppers en Tame Impala op het festival. De ticketverkoop voor het festival start 25 november om 10.00 uur. De tickets kosten zoals vermeld ongeveer € 268,- (exclusief boekingskosten). Voor meer informatie over Roskilde kun je ook op hun eigen site terecht.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
SZA
Doja Cat
Skrillex
SZA, Doja Cat, Skrillex +64 meer
Tickets Kopen