Kings of Leon naar British Summer Time 2017

Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Kings of Leon is de derde headliner voor British Summer Time in het Londense Hyde Park. De Amerikaanse rockband zal op 6 juli het podium bestormen.

Kings of Leon neemt Pixies en Nathaniel Rateliff & The Night Sweats mee als supportacts. Het optreden van de Amerikaanse band is het enige festivaloptreden dat de band doet in Groot-Brittannië. 

Naast Green Day en Phil Collins zal ook Kings of Leon een eigen festivaldag headlinen. Eerder werd de Amerikaanse band reeds aangekondigd voor het Spaanse Mad Cool festival. Rondom Rock Werchter is de band dus in Europa, het is nog even afwachten of ze ook daadwerkelijk op het Belgische festival te bewonderen zijn.

De ticketverkoop voor het optreden van Kings of Leon op de vijfde editie van British Summer Time, start 30 november om 10:00 uur Nederlandse tijd.

Kings Of Leon

Kings Of Leon

De drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill vormen samen met hun neef Matthew Followill de Amerikaanse rockband Kings Of Leon. Na de hit ‘Sex on Fire’ in 2008 brak de band al snel door en volgden hits als ‘Use Somebody’ en ‘Pyro’. Ze gaven festivaloptredens op onder andere Pinkpop, Rock Werchter, Rock Am Ring en Sziget. Dat de heren Followill komende zomer weer mee gaan draaien in de festivalcarrousel, komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Vorige maand kwam er namelijk nieuw materiaal uit: het zevende studioalbum WALLS.

British Summer Time 2017

Kings of Leon zal bijgestaan worden door Pixies en Nathaniel Rateliff & The Night Sweats. Naast Kings of Leon, zullen ook Phil Collins en Green Day een eigen festivaldag headlinen. British Summer Time is de verzamelnaam van een aantal concerten die plaatsvinden in Hyde Park, Londen. Er zijn dan ook alleen dagtickets beschikbaar. Check voor meer informatie de website van British Summer Time.