Tool naar Governors Ball 2017

The Governors Ball Music Festival heeft de eerste headliner bekend gemaakt. Niemand minder dan Tool zal begin juni in New York optreden. De rest van het affiche wordt begin 2017 bekend gemaakt

De proglegendes van Tool staan volgend jaar weer op een groot festival. Consequence of Sound heeft de band bevestigd als headliner voor Governors Ball 2017. Het wordt de eerste show van Tool in de Big Apple in 11 jaar. In dezelfde tour die twee jaar duurde, stond Tool twee keer in Nederland en België. De gelukkige mensen die er bij waren op Pukkelpop en Lowlands in 2007 zijn dus nog steeds de laatste mensen die ze hebben gezien in de lage landen. Misschien komt daar dan verandering in dit jaar.

Tool

https://www.youtube.com/watch?v=I1YM476Pa4o

Tool staat vooral bekend om zijn liveshows die visueel indrukwekkend zijn. Helaas tourt Tool de laatste jaren niet veel meer en doen ze sporadisch een festival. Zo tourden ze de laatste tien jaar vooral door Noord-Amerika. Geruchten over een nieuw album gaan al een enig tijdje rond maar een officiële bevestiging blijft uit. Het zijn perfectionisten. Dat kan je ook zien aan hun meeste recente album uit 2006, 10,000 Days. Dit album wijst naar alle waarschijnlijkheid naar het aantal dagen (27 jaar) dat de moeder van de zanger Maynard James Keenan in een coma heeft gelegen. Helemaal weg was Maynard James Keenan niet uit Europa de afgelopen jaren. Met zijn band Puscifer, waar hij het enige vaste lid is, stond hij dit jaar nog op Pinkpop.

Governors Ball 2017

Governors Ball

Governors Ball, officieel The Governors Ball Music Festival, wordt gehouden op Randall’s Island in New York City. In 2017 wordt de 7de editie van dit festival gehouden van 2 tot en met 4 juni. Tickets zijn nog niet te koop en Tool is vooralsnog de enige aangekondigde band. Begin 2017 wordt er meer bekend gemaakt en gaan de tickets in de verkoop. Houd voor meer informatie onze website in de gaten of de officiële site van Governors Ball.