VANT, Broederliefde en meer naar Song van het Jaar 2016

Nieuwe namen voor de Song van het Jaar 2016. 3voor12 maakt onder andere VANT en Broederliefde bekend voor de awardshow van het programma. 

Naast VANT en Broederliefde voegt de organisatie van het festival ook CUT_, Jo Goes Hunting en SMIB toe aan het affiche van het festival. De vijf nieuwe acts voegen zich bij onder andere De Staat, Jett Rebel (solo) en Bazart.

Naast de vele optredens wordt ook bekend gemaakt wie het beste liedje van het jaar uitbracht. Afgelopen jaar ging de eerste prijs naar ‘Let It Happen’ van Tame Impala. Eerdere winnaars van de award zijn onder andere Daft Punk – ‘Get Lucky’, White Stripes – ‘Seven Nation Army’ en Radiohead – ‘Paranoid Android’.

Song van het Jaar 2016

Ook dit jaar strijkt het festival van 3voor12 neer in TivoliVredenburg op vrijdag 16 december. Het Song van het Jaar Festival komt voort uit de jaarlijkse awardshow van 3voor12, waarin het beste liedje van het jaar wordt geëerd. Inmiddels is de awardshow uitgegroeid tot een echt festival. Dit jaar zijn onder meer De Staat, Jett Rebel (Solo) en Bazart in Utrecht te vinden. Kaarten voor het festival kosten €5,- per stuk. Ben je met zijn drieën? Dan kosten de 3 tickets gezamenlijk €12,-; 3voor€12 dus.