The Killers en special guests voor British Summer Time 2017

The Killers komt naar British Summer Time 2017 op zaterdag 8 juli en neemt een handvol speciale gasten mee naar Hyde Park. De mogelijkheid dat de Amerikaanse band ook Rock Werchter zal aandoen, wordt daarmee alsmaar groter en groter.

Eerder werden Tom Petty and the HeartbreakersPhil Collins, Green Day, Kings of Leon en Justin Bieber reeds aangekondigd voor het Engelse festival. Niemand minder dan Elbow, Tears For Fears en White Lies zullen The Killers bijstaan op deze zomerse dag in London. De tickets gaan aanstaande vrijdag om 10:00 in de verkoop.

The Killers

The Killers keren terug naar Europa voor het aankomende festivalseizoen. Eerder werden al optredens aangekondigd voor het Spaanse Bilbao BBK en Deense Tinderbox. Ondertussen is de band bezig met hun zesde album. Bassist Mark Stormer vertelde in een interview dat de opvolger van Battle Born op z’n vroegst in april of mei uitkomt, maar wilde daar verder geen beloftes over doen. Met een nieuwe plaat en een tournee lijkt 2017 dus een topjaar te worden voor fans van de band.

Met debuutsingle ‘Mr. Brightside’ in 2003 en debuutplaat Hot Fuss in 2004 scheerde The Killers meteen hoge toppen. Ondertussen staat de teller op vier, met als laatste Battle Born uit 2012. Datzelfde jaar werden ze door de lezers van NME als op twee na beste live act aller tijden verkozen. Onder andere Bruce Springsteen en Arctic Monkeys moesten het hoofd buigen. Met ‘Somebody Told Me’ en ‘When You Were Young’ wonnen ze in 2005 en 2007 de Grammy voor beste rock nummer.

British Summer Time 2017

 British Summer Time is de verzamelnaam van een aantal concerten die plaatsvinden in Hyde Park, Londen. Er zijn dan ook alleen dagtickets beschikbaar. Naast The Killers, zullen Tom Petty and the HeartbreakersPhil Collins, Green Day, Kings of Leon en Justin Bieber volgende zomer in Hyde Park te bewonderen zijn. Check voor meer informatie de website van het festival.