Depeche Mode, Whitney en veel meer naar 6 Music Festival

BBC’s 6 Music Festival heeft in één klap alle namen bekend gemaakt. Zoals gebruikelijk staan er weer een hoop goede namen op de affiche. 

De naam BBC heeft heel wat gewicht en dat mag blijken uit de vele festivals die de deelzenders organiseren. BBC Radio 6 wist onder meer Depeche Mode, Bonobo, Jungle, The Jesus And Mary Chain, Warpaint en Whitney te strikken. Alle namen vind je op de foto die hieronder te zien is.

Depeche Mode

https://www.youtube.com/watch?v=4bJE-5fguXM

De band rondom frontman Dave Gahan staat bekend als één van de grootste elektronicabands ooit. De groep bracht ondertussen al 13 studioalbums uit, waarvan Violator waarschijnlijk de meest bekende is. Violator en Music for the Masses staan bekend als klassiekers in het genre. Depeche Mode scoorde hits met ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Enjoy the Silence’ en ‘Personal Jesus’. Over een maand krijgen we hun nieuwe album Spirit en deze zomer gaat de band weer op tournee. Ze staan onder meer op Bilbao BBK en NOS Alive. Kun je nu al niet wachten op het nieuwe werk en de tournee van de Engelsen? Hierboven vind je het concert dat de band op NOS Alive 2013 gaf.

6 Music Festival

6 Music Festival vindt plaats van 24 tot en met 26 maart in Glasgow. De bands spelen in verschillende zalen in de stad, ticketprijzen verschillen per locatie en datum. Tickets zijn te koop via de website van het festival, daarnaast geeft het festival ook een aantal tickets weg. Bij verschillende onafhankelijke platenhandelaars zijn gratis tickets verborgen. Vorig jaar stonden onder andere Foals en Underworld op het festival.