In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan VOLT Festival.

VOLT in het kort

  • Sopron, Hongarije
  • 27 juni – 1 juli 2017
  • Specialiteit: meer dan alleen muziek
  • electro, funk, hip hop, pop, rock, world music
  • 2017: Linkin Park, Martin Garrix, Ellie Goulding, Pendulum, Imagine Dragons en meer
  • Festivalticket 5-day: € 165,- (festivalticket 4-day: €115,-)
  • Bus (€ 139,-) of trein (vanaf € 175,-)
  • Combiticket festival, camping en reis: € 321,-
VOLT is ooit in het leven geroepen als het kleine zusje van Sziget. Na een wat twijfelachtige start wist de organisatie te bewijzen dat ook VOLT vol potentie zit. Na een groot aantal succesvolle edities en een flink aantal top jaren is één ding zeker: VOLT is here to stay! Het terrein is niet alleen verpakt met wereldartiesten van formaat, maar ook een randprogramma waar je U tegen zegt, sfeervolle aankleding en een prachtige omgeving.

#drone #csakegyutt #lastnight #azejjelsohanemerhetveget #volt2016 ???

Een bericht gedeeld door Anita Molnar (@m_r.ata) op

Het programma

volt festival

Waar het ooit met rock begon, wordt nu iedereen tegemoetgekomen. In afgelopen edities hebben grote namen uit elk genre de Hongaarse planken betreden. Onder meer Motörhead, Slash, David Guetta, Arctic Monkeys, Wiz Khalifa en Snow Patrol zijn door het festival verwelkomd. Voor de zomer van 2017 staan Linkin Park, Ellie Goulding, Pendulum, Imagine Dragons en top dj van eigen bodem Martin Garrix op het affiche.

Niet alleen muziek is een belangrijke factor, maar ook wordt er ruimschoots geïnvesteerd in het randprogramma. Zo is er verspreid over het terrein dans, (straat)theater en film te vinden. Met de standaarden die in dit diverse programma worden nageleefd werd in 2015 de titel van ‘Best Medium-Sized Festival’ in ontvangst genomen.

Het terrein

Als zusterfestival van Sziget heb je natuurlijk al gauw iets waar te maken. En daar bewijst VOLT zich zeker in. Op de weide zijn niet alleen een tiental podia voor artiesten van elk formaat te vinden, maar ook is het terrein volgestouwd met een interactieve aankleding. Een reuzenrad hier, een spotpark daar en natuurlijk een ruim aanbod aan eet- en drinkkraampjes. Overdag is het in elke uithoek van het terrein genieten, waarna in de avond de mainstage zich ontplooit tot één groot partycentrum.

Volt egy volt??

Een bericht gedeeld door Forbauer Ádám (@adamforbauer) op

De locatie

De thuisbasis van VOLT is het Hongaarse stadje Sopron. Op 15 minuten lopen vind je het stadscentrum, dat bekend staat om haar authentieke uitstraling. Het 15e eeuwse centrum is gebouwd op de fundamenten van de oude Romeinse stad Scrabantia. Wanneer je aan een van de inwoners vraagt wat je bezocht moet hebben word je al gauw verteld een kijkje te nemen in één van de tientallen wijn- en bierkelders. Voor wie liever een stedentrip combineert met het festivalbezoek is Wenen op slechts 60km afstand te vinden en hoef je voor Bratislava slechts 80km te overbruggen.

Sopron is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. Vliegen op Boedapest, waarna de plaats van bestemming makkelijk te bereiken is met een bus- of treintransfer. Ook rijden er festivalbussen vanuit meerdere locaties in Nederland en België. Voor €139,- beschik je over een retourtje, waarmee de gehele reis in één klap is geregeld.

? A kedvenc fesztiválkörnyezetünk! ? #volt2017 #voltfesztival #sopron #sky #music #festival #tree #camp

Een bericht gedeeld door VOLT Fesztivál (@voltfesztival) op

De aftermovie

De Festival Bucketlist
In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.