Fleetwood Mac, Eagles, Journey en anderen op Classic East en West

1070

Klassiekers als Fleetwood Mac, Eagles, Journey en anderen spelen deze zomer samen op twee Amerikaanse festivals. Classic East en Classic West mogen deze bands op 15 & 16 en 29 & 30 juli verwelkomen.

De eerste avond van beide festivals wordt geopend door Eagles samen met The Dooby Brothers en Steely Dan. Fleetwood Mac, Journey en Earth Wind & Fire sluiten de tweede avond af. Voor Fleetwood Mac is het de eerste headlinershow sinds november 2015.

Tegengeluid Desert Trip festival

De vergelijking met het Desert Trip festival van vorig jaar is snel gemaakt. Op dat festival kon je klassiekers als The Rolling Stones, Paul McCartney, Roger Waters, Bob Dylan en Neil Young spotten. Nu komt Live Nation samen met Azoff MSG Entertainment met een tegengeluid: Classic East en Classic West.

Eagles

https://www.youtube.com/watch?v=Ew46NddLf7Y

Het optreden van Eagles komt voor velen als verrassing. Na het overlijden van Glen Frey in 2016, kondigde Don Henley aan dat de band zou stoppen. Het optreden tijdens de Grammy’s in 2016 zagen zij als mooie afsluiting van hun gouden jaren, maar niet is minder waar: Eagles keren deze zomer terug op de Classic East en Classic West festivals in Amerika.

Classic East en Classic West

De twee festivals, Classic East en Classic West worden georganiseerd in stadions in Los Angeles en New York. Classic West vindt plaats in het Dodger Stadion, Los Angeles op 15 en 16 juli. Classic East vindt plaats op 29 en 30 juli in Citi Field, New York. Meer informatie over het festival en tickets is nog niet bekend.

Redacteur en Community bij Festileaks. Studeert zo nu en dan aan het MIC. Spaart CD's, maar droomt van een mooie LP collectie. Luistert stiekem naar Duitse bandjes, luistert niet stiekem naar The National, Arcade Fire en alles daar tussenin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.