Opwarmen voor Lowlands en Pukkelpop 2017: de eerste festivalshow van The xx

Nu de Europese zaaltour erop zit voor The xx, is het uitkijken naar de festivals. Afgelopen weekend speelde de band op hun eerste festivals van het seizoen. Locaties: Estéreo Picnic 2017 in Colombia en Lollapalooza Brasil 2017. Benieuwd wat je kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

Afwisselen tussen oud en nieuw

Bijna de helft van de nummers komen van het nieuwe album I See You. Maar ook debuutplaat xx is goed vertegenwoordigd. Coexist heeft maar twee stuks op de setlist staan, maar levert wel set closer ‘Angels’. Een prachtig moment waar je vooral stil moet zijn en je laten overweldigen door de breekbare stem van Romy.

The xx weet wat de fans willen

Een tijdje geleden vroegen we jullie naar jullie droomsetlist van The xx. Het lijkt alsof de bandleden trouwe Festileaks lezers zijn, want maar liefst 14 van de 16 nummers op de setlist staan in de lijst. We kunnen ons sowieso verheugen op de gehele top 10!

Jamie xx krijg je er gratis bij

Sinds de vorige tour is muzikaal brein Jamie xx uitgegroeid tot wereldberoemde dj. Zijn invloed hoor je al op het nieuwe album, maar voor fans heeft de band nog iets leuk in petto. Als laatste song voor de toegift krijgen we ‘Loud Places’, live gezongen door Romy.

Kleurrijke visuals

Aquela visão marcada pra sempre na memória: @Thexx subindo no palco Onix #LollaBR 2017

Een bericht gedeeld door Lollapalooza Brasil (@lollapaloozabr) op

De gigantische, ronddraaiende spiegels die we kennen uit de zalen moeten plaats ruimen op de festivals. De belet niet dat de show even kleurrijk blijft. De band heeft lichtjes in alle kleuren en speelt met rookeffecten om het podium helemaal te laten oplichten. Ze brengen alle toeters en bellen die een headliner waardig zijn.

Haal je dansschoenen maar uit de kast

Toegegeven, The xx hoor je meestal niet in de club. Ook niet in een dansles. Het is toch moeilijk om stil te blijven staan bij hun concerten. Als de opzwepende deuntjes niet voldoende zijn, geven Oliver en Romy zelf even het goede voorbeeld.

Oordeel vooral zelf

Een volledige show uit 2017 vind je nog niet online, maar er zijn genoeg fans die hun beelden op YouTube zetten. Geniet van set closer ‘Angels’ zoals het klonk op Lollapalooza Brasil en ga vooral zelf op zoek als je geen genoeg kan krijgen.

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.