Pukkelpop strikt Richie Hawtin en Kraantje Pappie

© Alexander Gnaedinger Location: Berlin, Germany

Twee nieuwe namen voor Pukkelpop 2017. De organisatie van het Belgische festival kondigde gisteren de komst van Richie Hawtin en Kraantje Pappie aan.

De Brits/Canadese dj en producer Richie Hawtin staat op vrijdag 18 augustus op de planken van het Belgische Kiewit.

Kraantje Pappie geeft op de woensdag het officiële openingsfeestje van Pukkelpop 2017.

De twee nieuwe namen vullen een affiche met onder anderen Mumford & Sons, Editors, The xx en London Grammar aan.

Richie Hawtin

De Brits/Canadese Richie Hawtin, ook wel bekend als Plastikman, is producer en dj van elektronische muziek. In de jaren 90 maakte hij onderdeel uit van de Detroit-technoscene; tegenwoordig kan de stijl van Hawtin het best omschreven worden als minimal. Zijn meest recente album, Ex, is alweer afkomstig uit 2014. Pukkelpop is niet het enige Europese festival dat Hawtin aankomende zomer aandoet. Zo staat hij onder meer op Melt! en Primavera Sound.

Pukkelpop 2017

https://www.youtube.com/watch?v=5sdqu6WO2VM

Het Belgische festival vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 19 augustus 2017, zoals vanouds in het plaatsje Kiewit. Met onder anderen Editors, Mumford & Sons, The xx en Bastille zijn de eerste namen van het festival bekend. Afgelopen editie sierden onder andere Rihanna, LCD Soundsystem en Oscar and the Wolf op het affiche van het festival. Een dagkaart kost dit jaar € 99,-. Voor een ticket voor het gehele weekend leg je € 199,- neer. De kaartverkoop is in volle gang.