Editors, Mumford & Sons, Bastille en meer naar Pukkelpop 2017

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Heuglijk nieuws vanuit Kiewit vandaag: Pukkelpop maakt de eerste namen bekend. Het festival bevestigt de komst van onder andere The xx, Mumford & Sons, Bastille en Editors.

Een greep uit de lading namen:

 • Editors
 • The xx
 • Moderat
 • PJ Harvey
 • Interpol
 • Bastille
 • London Grammar
 • Elbow
 • Olivier Heldens
 • Parov Stelar
 • At The Drive In
 • Mumford & Sons
 • Flume
 • Rise Against

Een volledig overzicht van alle namen vind je op onze programmapagina en natuurlijk in onze Pukkelpop 2017 playlist:

Dat we Pukkelpop in de gaten moesten houden was al langer bekend. In aanloop naar deze nieuwe namen verklapten meerdere bands hun komst naar het festival. Zo bevestigde Interpol zichzelf in een video voor het Belgische festival. Naast Elbow en Interpol liet ook Jake Bugg al eerder weten af te zakken naar Pukkelpop.

Editors

De Engelse rockband Editors bestaat uit vijf leden en vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. Hun vijfde en laatste album, In Dream, kwam uit in 2015. “Marching Orders”, albumsluiter van dit album, werd door jullie als beste setcloser gekozen. Afgelopen jaar was de band al te zien op verscheidene festivals, waaronder ook Best Kept Secret 2016. Dit optreden kun je hier terugkijken. Aankomende zomer zal de band weer een aantal festivals aandoen. Tot nu toe is hun komst al aangekondigd voor onder andere Lowlands en Hurricane/Southside.

Pukkelpop 2017


Het Belgische festival vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 19 augustus 2017, zoals vanouds in het plaatsje Kiewit. Met onder andere Editors, Mumford & Sons, The xx en Bastille zijn de eerste namen van het festival bekend. Afgelopen editie sierden onder andere Rihanna, LCD Soundsystem en Oscar and the Wolf op het affiche van het festival. Een dagkaart kost dit jaar 99 euro. Een ticket voor het hele weekend bedraagt 199 euro. De kaartverkoop begint op 22 februari om 13 uur ’s middags.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen