Poule K: System Of A Down vs. Tame Impala vs. Iggy Pop vs. Justin Bieber

festival anthem poule k

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Vandaag gaan vier tegenpolen elkaar de strijd aan. Een stel schreeuwers, een legende, een groep indiehelden en een baby. 

De elfde poule is een hele bijzondere, en misschien ook wel een makkelijk. Aangezien we met uitersten te maken hebben hoeft de keuze niet moeilijk te zijn. De kandidaten van deze week zijn ‘Chop Suey!’ van System Of A Down, ‘Let It Happen’ van Tame Impala, ‘Lust For Life’ van Iggy Pop en ‘Sorry’ van Justin Bieber. Voor ieder wat wils!

UPDATE: Zowel System Of A Down als Tame Impala hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Chop Suey!’ van System Of A Down

Vijftien jaar geleden brak System Of A Down het terrein van Pinkpop vol-le-dig af. Na anderhalf decennia is het terrein eindelijk hersteld en mogen ze het nog eens over komen doen. Dat is wat ‘Chop Suey!’ met festivals doet: alles kapotmaken. Miljoenen euro’s schade, een sinkhole op de plek waar de mosh-pit plaatsvond en al je tanden eruit. Heb je er al zin in? Beleef nog meer voorpret met dit recept voor Chop Suey!

‘Let It Happen’ van Tame Impala

https://www.youtube.com/watch?v=AH1S411Bzmw

Psychedelische rockband Tame Impala veroverde met dit nummer Nederland. ‘Let It Happen’ werd eerst 3FM Megahit, daarna bij 3voor12 ‘Song van het Jaar’ en bestormde de Radio 2 Top 2000. En ook bij Festileaks is het nummer favoriet: ‘Let It Happen’ was met stip het beste nummer van 2015. Wanneer zouden we weer kunnen wegdromen op de festivalweide met deze heerlijke track?

‘Lust For Life’ van Iggy Pop

Iggy Pop is ouder dan de meeste festivals waar hij optreedt. En toch kan zijn publiek, wat vaak nog niet eens verwekt was toen ‘Lust For Life’ uitkwam, het nummer luidkeels meezingen. Het is een ware klassieker en staatop de 149e plaats in Rolling Stones’ top 500 beste nummers aller tijden. De man stond op de allereerste editie van Lowlands en viert ook dit jubileumjaar feest in Biddinghuizen. Lust For Life! Lust For Lowlands!

‘Sorry’ van Justin Bieber

Justin Bieber is voor velen nieuw in het festivalcircuit, maar desondanks heeft hij een enorme lading aan hits die het publiek mee kan zingen. Zo ook ‘Sorry’. Dit jaar zal Bieber samen met alle bezoekers van Pinkpop massaal zijn excuses aanbieden. Waarvoor is nog niet helemaal duidelijk. Geef die jongen een kans! Stem op ‘Sorry’, je krijgt geen spijt.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Pennywise, Metallica, Royal Blood en The Offspring. Weet jij al op wie je gaat stemmen?