De Festileaks Top 100 van 2015

Festleaks Spotify channel

December, het uitgelezen moment voor een muzikale wrap-up van het jaar. Net als jij, zijn wij naast festival- ook muziekliefhebbers. Muziek is een liefde. Muziek is een eerste levensbehoefte. Daarom presenteren wij deze week het beste van 2015 op Spotify. Samengesteld uit de diverse lijstjes van onze redactieleden.

In onze ‘De redactie draait…’ playlist deze week geen aandacht voor de nieuwste muziek maar een terugblik naar 2015: de mooiste liedjes, de beste festivalsongs, nieuwe ontdekkingen of langverwacht nieuw materiaal. Allemaal te vinden in deze lijst, samengesteld door onze Festileaks-redactie.

De Top 100

Statistieken

Daarmee zijn natuurlijke leuke feitjes gemoeid. Er zijn bijvoorbeeld in totaal 75 verschillende artiesten opgenomen in de Festileaks top 100. Tame Impala, Foals, Kurt Vile zijn daarvan de meest genoemde artiesten. Foals lijkt met What Went Down de meest succesvolle plaat van 2015 te hebben gemaakt en staat met vijf verschillende songs in de top 100. Ook Muse en Balthazar leveren met respectievelijke Drones en Thin Walls ook zeer goede platen af. Beide artiesten staan met vier songs in de lijst. Het meest voorkomende nummer in de diverse lijstjes van de redactie is Pretty Pimpin van Kurt Vile, echter haalt deze nooit de top. Let It Happen is meest genoemde nummer 1 onder de redactieleden en staat daarmee op een stevige nummer-1 positie!  [/one_half_last]

Festileaks op Spotify

Op dat Spotify profiel is trouwens nog veel meer te vinden! Wil je op de hoogte worden gesteld wanneer wij nieuwe playlists aanmaken of bestaande playlists aanvullen? Ram dan op onderstaande knop:

Wil je niet alleen lezen over de aankondigingen van nieuwe artiesten, maar meteen beluisteren wat je te wachten staat deze zomer? Check hieronder het overzicht van onze verschillende festival playlists:

Veel luisterplezier gewenst door de Festileaks-redactie!