Alle nieuwe namen voor de Zwarte Cross 2017 op een rijtje

Zoals ieder jaar doet de organisatie van de Zwarte Cross weer flink haar best om een spectaculair, maar bovenal afwisselend programma samen te stellen. Welke namen er de afgelopen weken allemaal bij zijn gekomen lees je hier.

Het leek de afgelopen weken wel nieuwe namen voor het oer-Hollandse festival te regenen. Wij zetten alle aankondigingen voor jullie op een rijtje.

23 maart

Op deze dag kwam het festival met een bonte verzameling van reggae-, tot rap- en rocknamen. Zo kun je bij Altın Gün terecht voor muziek met Turkse invloeden en is het schudden met die heupjes geblazen tijdens het optreden van Roots Rising. Een combinatie van comedy en rap? Dat wordt mogelijk gemaakt in de Cabarapshow. Er is zo voor ieder wel wat wils!

30 maart

Op 30 maart werd bekend dat we deze zomer weer helemaal los kunnen gaan bij het tienjarige jubileum van The Partysquad. Voor het ietwat hardere werk kunnen we terecht bij The Charm The Fury. Maak een reis door de tijd en oefen je retro danspasjes voor Vezpa, die je voor even terugbrengen naar de roerige jaren vijftig en zestig. Veelzijdigheid is duidelijk een kenmerk dat de line-up van de Zwarte Cross 2017 perfect beschrijft.

6 april

Zoals we allemaal weten gaat het bij de Zwarte Cross niet enkel om muziek. Ook andere kunstvormen komen er aan bod, zo staat bijvoorbeeld het Vreemde Praktijk/INB-Theater op het programma en zal het TK Circus haar kunsten komen vertonen. Het Melbournse folk duo de Pierce Brothers prijkt nu ook op het affiche, en het wordt heerlijk relaxen bij de reggae van Eek-A-Mouse.

13 april

De meest recente aankondiging bevatte onder andere onze enige echte import-Pool Mr. Polska. Het wordt heerlijk stampen bij The Darkraver en punkers kunnen hun ei kwijt bij Antillectual en Captain Ortega. Wat een programma!

Zwarte Cross 2017

Foto: Kamiel Scholten

Ook dit jaar brullen de motoren en speakers van Nederlands “meest sfeervolle festival“, en wel op 13 tot en met 16 juli.  Het programma van Zwarte Cross is erg gevarieerd en bestaat – naast de befaamde motorcross, stunts en humor – uit muzikaal en theatraal genot. Het affiche kent talloze namen uit verscheidene stijlen en windrichtingen om de ruim 200.000 bezoekers van Zwarte Cross een spektakel te garanderen. De grote namen van deze editie zijn onder meer Wolfmother, Racoon en Golden Earring. De volledige line-up vind je hier. Er zijn helaas alleen nog tickets beschikbaar voor de vrijdag van het festival à €30,-.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over dit mooie festival? Check dan ook onze programmapagina van het festival. Zoek je naar de ultieme voorbereiding? Abonneer je dan op onze Spotify-afspeellijst!

 

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2017

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 13-16 juli 2017
Line-up
Tony Junior
Zeke, Warboel, Tony Junior +82 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.