Zwarte Cross 2016 wint Festival Award voor de beste sfeer

We schreven afgelopen zomer weer Festivalrapporten van tientallen festivals kriskras door Europa. Op ieder festival vroegen we 100 festivalgangers een cijfer te geven over hun festivalbeleving. Deze week presenteren we de eindresultaten. Dit waren de 5 festivals met de beste sfeer in 2016. Wie gaat er naar huis met de Festival Award?

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen binnen de festivalindustrie. In totaal gaven deze zomer 2.500 festivalgangers hun cijfers op 10 vaste categorieën binnen de rubriek ‘Festivalrapport‘. Dit is de top 5 binnen de categorie ‘sfeer’. Check hier alle festivals die meededen.

5. [NL] Lowlands (Score: 8,8)
Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De sfeer is volgens jullie het sterkste punt van Lowlands 2016 en dat bezorgt het festival dan ook een welverdiende plek in de top 5. Ondanks wat regenval had iedereen het er enorm naar zijn zin dit jaar, en dat was te zien! Van de camping tot op de dansvloer, overal zag je vrolijke gezichten. Traditiegetrouw werd de zoektocht naar Michael voortgezet en nieuwe vriendschappen ontstonden onder het genot van een lauw biertje. De sfeer op Lowlands 2016 was ouderwets gezellig, zoals het hoort!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Lowlands 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/festivalrapport-zelfs-regen-feest-stoppen-op-lowlands-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [BE] Groezrock (Score: 8,93)

7127615135_d5a1402388_o

Ook op Groezrock bleef het helaas niet droog dit jaar, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De stemming zat er goed in op het Belgische festival, met bezoekers van verschillende nationaliteiten die saamhorig tussen de modderplassen bivakkeerden. Vooroordelen werden vergeten en de enige merkbare competitie was tussen de deelnemers van de buikschuifwedstrijd op de festivalcamping. Zo zou het altijd moeten zijn!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Groezrock 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/05/festivalrapport-groezrock/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [DE] Rock Am Ring (Score: 8,95)
Foto: Don Crusio/Festileaks
Foto: Don Crusio/Festileaks

En alweer een natgeregend festival in de top 5. Wat zijn jullie toch een doorzetters! Het stilleggen van de tweede dag was natuurlijk een flinke domper op het festivalgedruis, maar des te groter was de vreugde onder het publiek toen dan ein-de-ijk de eerste klanken weer over de festivalweide rolden. En die gemiste uren? Die hebben jullie natuurlijk meer dan ingehaald door de resterende tijd gewoon dubbel zo hard te feesten! Rock Am Ring 2016 mag trots zijn op de vastberadenheid van haar publiek.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Rock Am Ring 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/06/festivalrapport-rock-am-ring-2016-2/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [NL] Down The Rabbit Hole (Score: 9,6)
Down The Rabbit Hole
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Down The Rabbit Hole blijft ons ieder jaar weer verbazen. Het groeiende bezoekersaantal werd gecompenseerd met een groter terrein, waardoor het zeker niet te massaal aanvoelde en er niks van de knusheid verloren ging. Vorig jaar was de sfeer op het festival al uitmuntend, jullie beoordeelden deze toen met een dikke 9. Dit jaar zat de sfeer er weer goed in en dat werd dan ook beloond met een ongekend hoog rapportcijfer. De festivalgangers waren het er unaniem over eens: het was weer goed vertoeven in Ewijk. Ga zo door, DTRH! Onze verwachtingen voor volgend jaar zijn hoog.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het DTRH 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/06/festivalrapport-down-the-rabbit-hole-2016-beleeft-een-grandioze-3e-editie/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [NL] Zwarte Cross (Score: 9,7)
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

De Zwarte Cross, uniek in zijn soort. Hier kom je niet voor de alcoholvrije cocktails en veganistische eettentjes, maar voor de traditionele bierdouche en Hollandse gezelligheid. De bezoekers komen van heinde en verre om er met zijn allen één groot feestje van te maken. De oprechte glimlach van je festivalbuur in de ochtend doet je meteen vergeten dat hij je de hele nacht wakker heeft gehouden. Je komt hier immers toch niet om te slapen, maar om een goede tijd te hebben. Op dit festival is iedereen je vriend! Well done, Zwarte Cross. Een terechte winnaar van de Festileaks Award in de categorie ‘sfeer’.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het Zwarte Cross 2016 Festivalrapport” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/festivalrapport-zwarte-cross-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag

[mks_col]

[mks_one_third]

1. Zwarte Cross, NL (9,7)
2. Down The Rabbit Hole, NL (9,6)
3. Rock Am Ring, DE (8,9)
4. Groezrock, BE (8,9)
5. Lowlands, NL (8,8)
6. We Are Electric, NL (8,7)
7. Melt!, DE (8,7)
8. Sziget, HU (8,6) [/mks_one_third]

[mks_one_third]

9. Bospop, NL (8,6)
10. Dauwpop, NL (8,5)
11. Rock Werchter, BE (8,4)
12. Graspop, BE (8,2)
13. Pitch, NL (8,2)
14. Best Kept Secret, NL (8,0)
15. Where The Wild Things Are, NL (8,0)
16. Paaspop, NL (8,0)

[/mks_one_third]

[mks_one_third]

17. Benicassim, ES (8,0)
18. Pinkpop, NL (7,8)
19. Lollapalooza Berlin, DE (7,8)
20. Appelpop, NL (7,7)
21. Rock en seine, FR (7,6)
22. Woo Hah!, NL (7,5)
23. Pukkelpop, BE (7,4)
24. Primavera Sound, ES (7,4)
25. TW Classic, BE (6,0)

[/mks_one_third]

[/mks_col]

 

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Morgen schotelen we je de winnaars in de categorieën ‘Eten & Drinken’ voor. Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer winnaars!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen