Advertisement

Kijken: Soundgarden op Pinkpop 1992

De Amerikaanse rocklegende Chris Cornell is op 52-jarige leeftijd overleden. Het grunge-icoon was vooral bekend als leadzanger van Soundgarden. We kijken terug op het optreden van Pinkpop 1992.

Soundgarden was de eerste band van Chris Cornell en werd opgericht in 1984. De band was een van de grondleggers van grunge en behaalde hun grootste succes met het nummer ‘Black Hole Sun’. In 1997 ging de band uit elkaar, waarna Cornell een solocarrière begon. Later richtte hij samen met oud-leden van Rage Against the Machine de band Audioslave op. In 2010 kwam Soundgarden weer bij elkaar. De band stond in 2012 op Pinkpop, maar 20 jaar daarvoor werd Landgraaf ook al aangedaan.

Cornell in Nederland

Chris Cornell trad meerdere keren op in Nederland. Zo deed hij Pinkpop aan met Audioslave en Soundgarden, maar ook als solo-artiest. Nederland kon geen genoeg krijgen van zijn unieke zangtalent. Gisteravond stond Cornell nog op de planken in Detroit. Soundgarden bevond zich midden in een Noord-Amerikaanse tour. Hun muziek is tijdloos en zal voor altijd voortleven.

Rest In Peace.