Video: Depeche Mode op Bilbao BBK 2013

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Depeche Mode op Bilbao BBK 2013.

Zondag stond de Britse band Depeche Mode voor het eerst in ruim drie jaar weer in Nederland op de planken. In 1981 trad de band hier voor de eerste keer op. Ruim dertig jaar en vele concerten en platen verder wordt Nederland nog altijd met veel plezier aangedaan. Zo ook afgelopen zondag, toen de band in de Ziggodome stond en een legendarische show weggaf, overladen met grote hits.

Depeche Mode

Bandleden van Depeche Mode vonden elkaar voor het eerst in 1976. Een aantal jaren en verschillende bandnamen verder werd de huidige naam aangenomen, die gebaseerd is op een Frans modetijdschrift. Hiermee scoorde de band door de jaren heen verschillende hits. Het drietal bestaat inmiddels uit Martin Gore (gitaar, keyboard, backing vocals, zang), David Gahan (zang) en Andrew Fletcher (keyboard). De band is vooral bekend van ‘People are People’, ‘Just Can’t Get Enough’ en ‘Enjoy the Silence’. Vanaf 1986 werkten ze lang samen met de Nederlandse Anton Corbijn, die zo’n twintig videoclips regisseerde.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check dan het Festileaks YouTube kanaal.