Opwarmen voor Pinkpop: check de setlist en video’s van de eerste festivalshow van Live

Eén van de grootste verrassingen op de affiche van Pinkpop 2017 is de band Live. De Amerikanen spelen namelijk het enige Europese festivaloptreden van dit jaar in Landgraaf. Afgelopen vrijdag speelde de groep het eerste festivaloptreden van 2017 op Rock on the Range in de VS. Tijd om vooruit blikken!

1. Een setlist om je vingers bij af te likken

Live Setlist Rock on the Range 2017 2017

De keuze van de formatie rondom Ed Kowalczyk mag er wezen. Met maar liefst vijf tracks van het doorbraakalbum Throwing Copper, is de helft van het optreden al bepaald. Aangevuld met nummers van diverse albums door de jaren heen (ook van vóór het grote succes) en een tweetal covers, is het een setlist om je vingers bij af te likken!

2. Het eerste festivaloptreden heeft een zwart randje…

Rock on the Range had dit jaar een zwarte randje door de plotselinge dood van Chris Cornell, die samen met zijn band Soundgarden het festival zou headlinen. Live besloot Cornell te eren door het spelen van ‘I Am The Highway’ van Audioslave. Zou het een blijvertje zijn in de setlist?

3. … maar na 2.861 dagen wordt er ook een feestje gevierd!


Bijna acht jaar geleden, 2.861 dagen om precies te zijn, stond Live voor het laatst in de originele bezetting op het podium. Frontman Ed Kowalczyk stapte in 2009 uit de band na een ruzie. In de tussentijd nam Chris Shinn de honeurs waar als leadzanger. Op Rock On The Range stond ‘good old’ Ed echter weer terug op het podium!

4. Live opent zoals we dat gewend zijn…

Zodra de band opkomt, staat het kippenvel op je lijf. Het zijn ze echt! En dan beginnen ze ook nog eens met het nummer ‘All Over You’ van het inmiddels klassieke album Throwing Copper. Ook jaren geleden de standaard opener van elk Live-concert.

5. … en sluit af met de inmiddels klassieke set closer

Live at @rockontherange This song brings back a lot of memories. #Live #LightningCrashes #RockOntheRange

Een bericht gedeeld door Josh V (@thejoshv) op


Wederom een nummer van ‘Throwing Copper’, een juweeltje. Kippenvel gegarandeerd, en zo makkelijk mee te zingen. En voor de wat ouderen onder ons inderdaad een reis terug in de tijd. “This song brings back a lot of memories”, aldus Josh V op Instagram.

6. Is het al Pinkpop?

Nog eentje dan, om af te leren. Of om op te warmen, totdat we eindelijk naar Pinkpop mogen. Zin in Pinkpop, Pinkpop zin in!