Zo stem je je kledingstijl af op de muziek van je favoriete band

Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Naast de meest uiteenlopende muziekstijlen vind je op muziekfestivals ook een mooie verscheidenheid aan bezoekers. Een festival is dan ook de perfecte vlucht uit het dagelijkse leven, waar een bijzondere outfit goed bij past. Dit zorgt ervoor dat het festivalterrein omgetoverd wordt tot een kleurrijke, gezellige bende waar minimalistisch zwarte outfits naast krokodillenpakken en bloemenmeisjes hetzelfde feestje vieren.

Heb je geen idee wat je aan zou willen trekken? Denk dan eens aan je favoriete festivalact. Hierbij kun je als serieuze fan natuurlijk dat band T-shirt uit de kast halen, of de kledingstijl van de mannen of vrouwen op het podium als uitgangspunt nemen. Maar je kunt je ook laten inspireren door de muziek. We zetten vier songs van bijzondere festivalacts voor je op een rij, die bovendien perfect passen bij de laatste zomertrends, en op een festival in Nederland of België te bewonderen zijn.

1. De bloemenprint voor fans van Radiohead

Radiohead is terug op de grote festivals dit jaar. Na een bijzonder introvert optreden op het Best Kept Secret festival zijn ze deze zomer ook nog op Rock Werchter te bewonderen. Tijdens hun optreden op BKS speelden ze zowel ‘Bloom’ als ‘Lotus Flower’, twee Radiohead nummers die perfect in de bloementrend van deze zomer passen. Een bloemenprint misstaat op geen enkel festival en je brengt meteen een ode aan deze iconische band.

2. De sportieve look voor fans van  The Flaming Lips

Niet alleen heeft het nummer ‘Race for the Prize’ van The Flaming Lips een euforische sound die je aanzet tot dansen en springen, het bijwonen van een optreden van de band is een work-out op zich. De mannen halen alles uit de kast om een spektakelshow neer te zetten. Een sportieve outfit waarin je goed kunt bewegen is dan ook geen overbodige luxe als je ze op Pukkelpop gaat bekijken dit jaar. En laat dit nou ook perfect aansluiten bij de sportieve trend van deze zomer.

3. De romantische outfit voor fans van Arcade Fire

https://www.youtube.com/watch?v=mGD_CEkn7lk

Voor alle romantici onder ons: ‘Crown of Love’ is één van de mooiste liefdesliedjes van Arcade Fire. De song past perfect bij de romantische modetrend van deze zomer. Sla een arm om je lief en zet je liefdeskroon op, terwijl je wegzwijmelt in je romantische outfit met rouches en kant. Voor wie Arcade Fire gemist heeft op het Best Kept Secret festival, kan nog verliefd op ze worden op Rock Werchter.

4. ‘Infinite Stripes’ van Cashmere Cat: de streepjes

Strepen! Op je kleding, in de muziek of in de nieuwe huisstijl van Lowlands. Je kunt er deze zomer niet omheen. Mocht je jouw strepentenue willen laten matchen met bijbehorende tunes dan moet je zeker even bij de set van Cashmere Cat op Lowlands gaan kijken. De Noorse DJ/Producer brengt een dansbare mix van future hiphop, R&B en trap, zoals de track ‘Infinite Stripes’ van zijn recentelijk uitgebrachte debuutalbum. Probeer daar maar eens stil op te blijven staan.