Festivalrapport: niks is te gek op Milkshake Festival 2017

foto: Debbie Spaan / Festileaks

Afgelopen weekend stond het Westerpark in Amsterdam weer helemaal in het teken van diversiteit met Milkshake Festival. En hoe! Niks moet en alles mag en daarmee is niks is te gek op dit festival. Tenslotte is Milkshake voor iedereen: FOR BOYS WHO LOVE GIRLS WHO LOVE GIRLS WHO LOVE BOYS WHO LOVE BOYS!

Festileaks was er dit jaar bij en vroeg ruim 100 festivalgangers naar hun mening. De gemiddelde cijfers presenteren we in het Festivalrapport, dat we de hele zomer opstellen voor tientallen festivals door heel Europa. Wil jij op de hoogte blijven? Volg Festileaks dan op Facebook.

Dit was Milkshake Festival 2017 volgens de festivalbezoekers.

Programma: 7,4

Milkshake 2017
foto: Debbie Spaan / Festileaks

Milkshake Festival mocht dit jaar weer rekenen op wat oudgedienden. Joost van Bellen was er bijvoorbeeld beide dagen: zaterdag onder de noemen Transformer en zondag bij Supertoys. Op laatstgenoemd podium, zorgde niemand minder dan Village People voor een waar meezingfestijn. Gelijkheid is een essentieel onderdeel van de visie en daarom zie je bijvoorbeeld dat het affiche voor ongeveer 50% uit vrouwen bestaat. Uitzonderlijk in Europa!

Sfeer: 7,8
Milkshake 2017
foto: Debbie Spaan / Festileaks

Het festival is als geen ander, want de ongedwongenheid is groot. Door dit gedachtegoed is het festival onmiddellijk omarmd door de LBGT community. “Feest van het jaar!” wordt door een helemaal uitgedoste groep in koor geroepen. En dat denken er meer: je kijkt je ogen uit naar alle outfits, make-up en special acts. En hoewel de vele regenbuien zeker invloed hebben gehad op het rapportcijfer, waren er ook veel bezoekers die het weer geen probleem vonden: “Acht uur lang staan dansen… Trut was heel erg leuk, maar onze favoriet was toch wel Whambam Thankyou Ma’am. In de stromende regen, tot op ons ondergoed nat… maar we waren niet te stoppen ??? Alleen maar vrolijke gezichten om ons heen… ik zeg Whambam Thankyou Milkshake Am’dam. Tot volgend jaar!”

Locatie: 7,5

 

Milkshake 2017
foto: Debbie Spaan / Festileaks

Milkshake Festival is toe aan haar zesde levensjaar en is ooit gecreëerd vanuit de gedachte dat niks moet, maar alles mag. En dat straalt het festival in alles uit! Vanaf het moment dat je het terrein in het Westerpark opstapt, kijk je je ogen uit: kleurrijke aankleding, extravagante outfits en het nodige naakt. Niks is te gek op Milkshake! Een ding mag dan wel verbeterd worden komende edities, want men was niet te spreken over het sanitair: “Wc ’s waren een aanfluiting.” Of het dan aan de lange rijen (viel wel mee) of hoeveelheid toiletten (eigenlijk wel genoeg) lag, konden ze niet vertellen. Welja, je bent een diva of niet.

Eten en Drinken: 6,0

Milkshake 2017
foto: Debbie Spaan / Festileaks

Over meningen valt niet te twisten, en dat geldt zeker voor de categorie ‘Eten en Drinken’. Ok, de keuze was niet reuze, maar de wachtrijen waren minimaal. De festivalbezoekers gaven het aanbod een magere 6,0 en dit heeft het festival vooral te danken aan de prijzen. Verschillende gasten vinden het hele festival te vol én te duur worden.

Bereikbaarheid: 8,2
Milkshake 2017
foto: Debbie Spaan / Festileaks

Het hoogste cijfers van dit festivalrapport valt in de categorie ‘Bereikbaarheid’. Niet zo gek, als je bedenkt dat het festivalterrein zich gewoon lekker in de grote stad (Westerpark) bevindt. Amsterdammers pakken massaal de fiets, anderen worden per bus vanaf Centraal Station aangevoerd. Het evenement duurt tenslotte maar tot 23.00, waardoor het openbaar vervoer je ook na afloop met gemak weer thuisbrengt.

‘Overnachten’ is niet meegenomen in dit festivalrapport omdat Milkshake geen eigen camping heeft en de festivalreporter geen gebruik heeft gemaakt van voorzieningen in de stad.

Sfeerimpressie door AT5

Festivalrapporten

Deze zomer doet Festileaks weer verslag van de grootste festivals van Europa. Dat doen we in de vorm van Festivalrapporten. We ondervragen op ieder festival minimaal 100 bezoekers om een cijfer te geven aan zes vaste categorieën. Op die manier kunnen we aan het eind van het jaar tijdens de Festileaks Festival Awards concluderen: welk festival is op welk vlak het beste? Alle Festivalrapporten zijn hier terug te lezen.

Milkshake Festival Logo

Milkshake Festival 2017

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 29-30 juli 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.