Advertisement

Down The Rabbit Hole 2017 wint Festival Award in de categorie ‘Bereikbaarheid’

Down The Rabbit Hole 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Festileaks was deze zomer op 39 van de grootste festivals van Europa om daar het Festivalrapport op te stellen. Op ieder festival vroegen we minstens 100 festivalgangers een cijfer te geven in 6 vaste categorieën. Deze week bekijken we tijdens de Festileaks Festival Awards welke festivals het hoogst scoorden op welke categorieën. Vandaag aan de beurt: de 5 festivals met de beste bereikbaarheid van 2017.

5. [ES] Mad Cool (8,1)
Foto: Festileaks / Jos Willemsen

In een wereldstad als Madrid is bereikbaarheid meestal geen probleem, dat geldt ook voor Mad Cool . Het festivalterein is perfect te bereiken via het metronetwerk van de stad. Omdat Mad Cool geen camping heeft ben je voor de weg terug naar je Airbnb aangewezen op de taxi’s en pendelbussen. Maar ook dit was prima geregeld, voor zo’n 10 euro bracht een taxi je naar het centrum van Madrid. De pendelbussen die door het festival werden ingezet reden helaas niet altijd op tijd en zaten wel eens vol. Dat mocht de pret echter niet drukken want met een gemiddeld rapportcijfer van 8,1 verovert Mad Cool de vijfde plek voor bereikbaarheid.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Mad Cool-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/festivalrapport-tragisch-mad-cool-2017-kan-zich-niet-meten-aan-europese-majors/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [NL] Milkshake (8,16)

Milkshake 2017
foto: Debbie Spaan / Festileaks

Ook het Amsterdamse Milkshake festival profiteert er van dat het in de grote stad plaatsvindt. Op slechts een kwartiertje loopafstand van station Sloterdijk word het feest gevierd, dus met het openbaar vervoer ben je er zo. Maar natuurlijk kon je ook gewoon op de fiets komen en daar maakten dan ook veel mensen gebruik van. Als je niet op fietsafstand woont stonden er bussen klaar op Amsterdam Centraal om je rechtstreeks naar het festivalterrein te brengen. Omdat Milkshake om 23:00 alweer ten einde komt pak je ook net zo makkelijk de bus of fiets weer terug naar huis. Of naar de afterparty natuurlijk!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Milkshake-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/07/festivalrapport-niks-is-gek-op-milkshake-festival/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [NL] Dauwpop (8,18)
Foto: Kamiel Scholten op Dauwpop 2017

Het is met hakken over sloot, maar Dauwpop pakt met een 8,18 het brons in de strijd om best bereikbare festival. Het Twentse festival was namelijk gemakkelijk te bereiken met de pendelbussen die werden ingezet vanaf NS station Nijverdal. Een retourtje kostte je 5 euro, maar dan wist je in ieder geval zeker dat je niet verdwaalde in het bos. Gelukkig was het door de duidelijke borden en aanwijzingen lastig om te verdwalen, zelfs als je met je eigen auto, brommer of fiets kwam.

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Dauwpop-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/05/festivalrapport-dauwpop-2017-bewijst-zich-heerlijke-hemelvaarts-traditie/” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [BE] Groezrock (8,23)

De tweede plek wordt gesierd door het Belgische metalfestival Groezrock. Het normaal zo rustige Meerhout was perfect te bereiken via een snelle treinverbinding vanuit Antwerpen. Daarnaast werden er pendelbussen ingezet vanuit Geel en Diest die wonder boven wonder zelden vol zaten. Zelfs als je met de auto kwam kon je rekenen op een aangename aankomst, de parkeerplaats lag namelijk om de hoek van het festivalterrein. Hoe klein het verschil met de nummer 3 dan ook mag zijn, Groezrock heeft de tweede plek meer dan verdiend!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Groezrock-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/05/festivalrapport-zon-bier-en-gitaren-op-groezrock-2017/” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [NL] Down The Rabbit Hole (8,5)

Er is dit jaar goed gescoord op het gebied van bereikbaarheid, maar aan het einde kan er maar één iemand als winnaar uit de bus komen. Dit jaar mag Down The Rabbit Hole pronken met de titel van best bereikbare festival. In ons festivalrapport noemden we het aanrijden met de auto een verademing, er was geen file te bekennen en je kon tegenover de ingang parkeren. Ook als je met het openbaar vervoer de reis naar DTRH maakte hoefde je je geen zorgen te maken, je werd voor de ingang afgezet! Deze luxe treffen we zelden aan op festivals, daarom heeft Down The Rabbit Hole haar 8,5 dubbel en dwars verdiend!

[mks_button size=”medium” title=”Lees het volledige Down The Rabbit Hole-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2017/06/festivalrapport-down-the-rabbit-hole-is-leukste-festival-nederland/” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag

[one_third]
1. Down The Rabbit Hole (8,5)
2. Groezrock (8,2)
3. Dauwpop (8,2)
4. Milkshake (8,2)
5. Mad Cool (8,1)
6. Graspop (8)
7. Primavera Sound (8)
8. Jera On Air (7,9)
9. Lowlands (7,8)
10. Electric Castle (7,8)
11. Sziget (7,8)
12. Zwarte Cross (7,8)

[/one_third]

[one_third]

13. Suikerrock (7,6)
14. Best Kept Secret (7,5)
15. Bospop (7,5)
16. Balaton Sound (7,5)
17. Pinkpop (7,5)
18. Pukkelpop (7,5)
19. Melt! (7,4)
20. Paaspop (7,2)
21. Pitch (7,2)
22. Glastonbury (7)
23. Retropop (7)
24. TW Classic (7)

[/one_third]

[one_third_last]

25. Welcome To The Village (7)
26. Rock Werchter (6,7)
27. Solar (6,7)
28. Space Safari (6,7)
29. We Are Electric (6,6)
30. Rock Am Ring (6,4)
31. Liquicity (6,4)
32. Benicassim (6)
33. Colours Of Ostrava (5,7)
34. FM4 Frequency (3,4)

[/one_third_last]

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin minimaal 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Eerder las je al over de festivals met de beste locatie en overnachtingsmogelijkheden. En maandag schotelen we je de winnaars in de categorie ‘Eten en drinken’ voor. Hou de website, maar ook onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer winnaars!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2017

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 23-25 juni 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.