Welcome To The Village verhuist mogelijk naar aanleiding van rechtszaken

1545
Foto: Welcome to The Village

Welcome To The Village gaat wellicht verhuizen. Dit naar aanleiding van de vele rechtszaken die worden aangespannen tegen de vergunningen van de gemeente. Vandaag vindt de vierde rechtszaak van het jaar plaats.

De vergunningen die de gemeente heeft afgegeven, worden door Groene Ster Duurzaam aangevochten via de rechter. Hierdoor wordt Welcome To The Village ernstig beperkt, zo laat Bianca Panders weten aan LEO Ochtendshow. Ook wordt het festival hiermee op kosten gejaagd. Welcome To The Village wil het liefst in Leeuwarden blijven. Als er vandaag verdere beperkingen worden opgelegd, gaat de organisatie van het festival naar een andere locatie kijken.

Rechtszaken door Groene Ster Duurzaam

De rechtszaken worden aangespannen door de stichting Groene Ster Duurzaam. De stichting probeert het recreatiegebied De Groene Ster ”zo natuurlijk en plezierig mogelijk te houden voor recreanten, omwonenden en dieren”. Om dit te bereiken vecht de stichting onder meer veel vergunningen aan.

Groene Ster Duurzaam is al meerdere keren in het gelijk gesteld door de rechter. Zo moet Welcome To The Village een uur eerder stoppen. Daarnaast is ook de omgevingsvergunning vernietigd. Hierdoor mag er onder meer niet meer gekampeerd worden op De Groene Ster.

Welcome To The Village 2017

Het festival Welcome to The Village vindt dit jaar plaats van 21 t/m 23 juli. Locatie van het spektakel is recreatiegebied de Groene Ster, net buiten Leeuwarden. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar. Voor € 105,- heb je een combiticket inclusief camping. Een weekendticket zonder camping kost € 89,-. Wil je één dag van het festival meepikken? Een dagkaart voor de vrijdag of zondag kost € 45,-. De zaterdagtickets zijn uitverkocht. Meer informatie over het festival vind je hier.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.