Welcome to The Village 2021 gaat coronaproof door met Froukje en meer

643
Foto: Welcome to The Village

It Giet Oan! Half juli bouwt Welcome to The Village helemaal coronaproof aan het mooiste dorp van de wereld. Onder andere Froukje, Zwangere Guy en Charlotte Adigéry treden op.

Bij deze drie namen blijft het niet. In totaal maakt Welcome to The Village 2021 maar liefst 28 acts bekend. Naast Froukje, Zwangere Guy en Charlotte Adigéry treden ook The Mauskovic Dance Band, Yin Yin, Roosbeef, Joya Mooi en Nana Adjoa. Doordat het festival relatief vroeg plaatsvindt, komen de artiesten voornamelijk uit Nederland en de omliggende landen. ”Vanwege de pandemie kunnen we geen muzikanten uit Afrika, Azië of Amerika halen,” zo legt de artistiek leider van Welcome to The Village uit.

Om Welcome to The Village 2021 helemaal coronaproof te maken wordt het festival in drieën gedeeld. Per dag is er plek voor 1500 bezoekers die over de drie delen worden verdeeld. Ieder deel heeft een geheel eigen uitstraling waar je ongeveer twee-en-een-half uur van kan genieten. Daarna ga je door naar het volgende deel. Ook worden er kleine unieke programma onderdelen gepresenteerd, zoals intieme optredens of een expeditie over het eiland.

Welcome to The Village 2021

Welcome to the village 2017_WTTV

Foto: Ruben van Vliet

Welcome to the Village kenmerkt zich door een sterke mix van grotere en kleinere namen binnen verschillende genres. Zo stonden afgelopen editie onder andere Bazart, Claw Boys Claw en Thomas Azier op het programma. Voor dit jaar zijn onder andere Froukje en Zwangere Guy bevestigd. Welcome to The Village 2021 vindt volledig coronaproof plaats. Het festival wordt in drieën verdeeld en bezoekers brengen aan ieder deel een bezoek.

  • Locatie: Groene Ster, Leeuwarden
  • Datum: 16 t/m 18 juli 2021
  • Tickets: €27,50. De kaartverkoop start op 22 mei om 10.00 uur.
  • Voor meer informatie bezoek je de festivalwebsite.
Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?