Stem nu voor jouw favoriete festival anthem! The White Stripes of Elbow?

beste festival anthem week veertien

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee headline-waardige festivalacts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes en ‘One Day Like This’ van Elbow. Naar wie gaat jouw stem?


Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule P was ‘One Day Like This’ van Elbow de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule O: ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Seven Nation Army’ van The White Stripes

https://www.youtube.com/watch?v=wuRd1yqGDeE

Vele variaties zijn op deze track gemaakt, maar deze versie steekt toch wel met kop en schouders boven de rest uit. Het sloeg destijds dan ook niet voor niets als een bom in de hitlijsten. Samen met de herkenbare video is het een onmisbaar nummer in de (festival)geschiedenis. Het nummer wordt veel gebruikt tijdens sportevenementen, maar het beste klinkt ie natuurlijk gewoon op de festivalweide. Mee eens? Stemmen maar!

‘One Day Like This’ – Elbow

Na drie stevige nummers te hebben gehad is het nu tijd voor een prachtig subtiel nummer. De handjes kunnen de lucht in, de aanstekers kunnen worden ontvlamd en de keeltjes kunnen worden aangespannen. En als tienduizenden mensen dit nummer gezamenlijk meezingen weet je het zeker: “It’s looking like a beautiful day!”. Mee eens? Stemmen maar!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

festival anthem knock out week 6

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen The White Stripes en Elbow. Weet jij al op wie je gaat stemmen?