Dit zijn de 10 optredens waar jullie het meeste naar uitkijken op Sziget 2017

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Dit jaar gaan de poorten van Sziget Festival voor de 25ste keer open. Met een eindeloos aanbod aan acts kijk je deze week je ogen uit. Wij vroegen aan jullie naar welke artiesten jullie het meeste uitkeken. Sziget is ondertussen in volle gang, hoogste tijd dus om de resultaten te bespreken.

De uitslag was spannend tot op het laatste moment, want het gebeurt niet vaak dat de top 10 zo enorm dicht bij elkaar ligt. Het lijkt er dan ook op dat jullie naar enorm veel verschillende optredens uitkijken. Gelukkig kan iedereen op Sziget aan z’n trekken komen. Jullie hebben besloten: dit zijn de 10 artiesten die jullie deze week absoluut niet willen missen op Sziget.

10. Kensington (71 % van de stemmers)

Kensington
Foto: Rahi Rezvani

We trappen de top-10 af met misschien wel de grootste Nederlandse rockband van het moment: Kensington. In 2015 wisten de heren de A38 al tot aan de nok te vullen met Nederlanders en dat zal dit jaar niet anders zijn. De heren hebben zich in eigen land al lang bewezen, maar gaan ze nu ook het hart van de rest van Europa veroveren?

9. P!NK (78 %)

Met al zeven platen op zak heeft Alecia Moore, a.k.a. P!NK, genoeg materiaal om uit te kiezen. De shows van de popster bestaan dan ook uit hoogtepunt na hoogtepunt, gepaard met grote stunts. Schrik bijvoorbeeld niet als P!NK opeens in een glitterpakje over je heen vliegt, it’s all part of the show.

8. Macklemore & Ryan Lewis (81 %)

In 2014 waren ze een van de hoogtepunten van Sziget, in 2017 zijn ze een album rijker en staan ze weer als headliner op de Main Stage. Macklemore maakt er met zijn compagnon altijd een groot feest van en trok in 2014 alles uit de kast. Van blazers en danseressen tot strijkers en moddervette visuals. Als dat dit jaar weer zo is, dan wil je deze show absoluut niet missen.

7. Major Lazer (82 %)

Ze zijn misschien wel een van de grootste hitmachines die deze week op het Island Of Freedom te zien is en ze sluiten maandag 14 augustus de Main Stage af. We hebben het natuurlijk over Major Lazer. In 2015 wisten ze al alle voetjes van de vloer te krijgen en dat zal dit jaar, gewapend met nóg meer dancehall-hits, niet anders zijn.

6. Nothing But Thieves (82 %)

Nothing But Thieves is nog maar een nieuwkomer op de festivalweides, maar schopte het vorig jaar al tot de zeventiende plek in de Festivalacts top 100. Maar jullie hebben er nog geen genoeg van en stemmen de dieven naar de vijfde plek! De band heeft nog maar één album op zak, maar heeft het eerste werk van het nieuwe album alweer laten horen. Misschien worden we deze festivalweek wel op een primeur getrakteerd…

5. Two Door Cinema Club (86 %)

Met ‘What You Know’ heeft Two Door Cinema Club één van de grootste festivalhits van de afgelopen jaren te pakken. Het nummer dateert alweer uit 2011, maar pakt nog steeds elk veld, stadion en tent he-le-maal in. Ook op Sziget zullen de heren er vast en zeker weer een ouderwets goed feestje van maken.

4. De Staat (86 %)

De Staat Torre Florim
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

De top drie is net niet gehaald door de hoogst genoteerde act uit de lage landen. De Staat werd vorig jaar nog gekroond tot festivalkoning van 2016 en doet het dit jaar gewoon allemaal nog een keer . Zodra Torre het publiek inloopt en ‘Witch Doctor’ wordt ingezet weet iedereen wat ze te wachten staat. Zal de band ook in Hongarije de hele tent meekrijgen in de beroemde circle pit?

3. Kasabian (89 %)

kasabian

Het stond op #1 van de 7 dingen die we van Kasabian verwachten: een geweldige setlist. Gevuld met klassiekers zoals ‘Club Foot’ en ‘Underdog’, maar waar ook ruimte is voor nieuw werk. Niet zo gek dat jullie zo veel zin hebben in het optreden van Kasabian, jullie stemden de Britse rockers zelfs naar de derde plek. Maar wees er vroeg bij op Sziget, anders kan je een klein leger aan Britse fans voor je neus aantreffen.

2. Biffy Clyro (91 %)
Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De nummer 2 op jullie verlanglijstje is niemand minder dan Biffy ‘Fucking’ Clyro. De rockband stelt live zelden teleur en ook voor Sziget zijn de verwachtingen weer hooggespannen. Met een bak vol energie, enorm fanatiek publiek, weinig shirts en veel hits belooft het weer een groot feest te worden. De show wordt nog eens extra gaaf als blijkt dat de heren van Biffy Clyro het eens zijn met jullie Droomsetlist. Dikke kans dus dat jouw favoriete nummer ook voorbij komt.

1. alt-J (92 %)

https://www.youtube.com/watch?v=v3YOK9KLZnQ&feature=youtu.be

De heren van alt-J zitten midden in hun tour rond hun nieuwste album Relaxer en doen dinsdag 15 augustus ook Sziget aan. Met hun derde album op zak heeft de band genoeg hits om uit te kiezen. Wat dacht je van ‘Left Hand Free’, ‘In Cold Blood’, ‘Every Other Freckle’ en jullie favoriet: ‘Breezeblocks’. Dat wordt meezingen!

De Volledige Uitslag

[one_half]

  1. alt-J (92 %)
  2. Biffy Clyro (91 %)
  3. Kasabian (89 %)
  4. De Staat (86 %)
  5. Two Door Cinema Club (86 %)
  6. Nothing But Thieves (82 %)
  7. Major Lazer (82 %)
  8. Macklemore & Ryan Lewis (81 %)
  9. P!NK (78 %)
  10. Kensington (71 %)
  11. Chef’Special (69 %)
  12. Crystal Fighters (68 %)
  13. Tom Odell (68 %)
  14. White Lies (67 %)
  15. Rudimental (67 %)
  16. Glass Animals (65 %)
  17. The Chainsmokers (65 %)
  18. George Ezra (64 %)
  19. Flume (62 %)
  20. Bear’s Den (58 %)
  21. Interpol (56 %)
  22. The Vaccines (54 %)
  23. Birdy (53 %)
  24. The Kills (51 %)
  25. Billy Talent (48 %)
  26. Oh Wonder (47 %)

  [/one_half]

  [one_half_last]

  1. Mando Diao (47 %)
  2. Bad Religion (44 %)
  3. PJ Harvey (44 %)
  4. The Pretty Reckless (42 %)
  5. Breaking Benjamin (41 %)
  6. Hurts (41 %)
  7. Jamie Cullum (39 %)
  8. Oliver Heldens (38 %)
  9. Dimitri Vegas & Like Mike (38 %)
  10. Klangstof (36 %)
  11. Wiz Khalifa (36 %)
  12. Galantis (35 %)
  13. Mac DeMarco (35 %)
  14. Steve Aoki (35 %)
  15. Fritz Kalkbrenner (34 %)
  16. The Naked and Famous (34 %)
  17. Bakermat (34 %)
  18. Roosevelt (32 %)
  19. Don Diablo (31 %)
  20. Metronomy (31 %)
  21. Paul van Dyk (28 %)
  22. Cashemere Cat (27 %)
  23. Iggy Azalea (26 %)
  24. DJ Shadow (26 %)
  25. Vince Staples (24 %)
  26. Sunnery James & Ryan Marciano (22 %)

[/one_half_last]

Festileaks’ platenwinkel

Toch nog benieuwd naar de sound van de diverse acts? Dan ben je hier aan het goede adres, want opwarmen doe je met onze Spotify playlist voor Sziget 2017.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen