7 dingen die we verwachten van Kasabian op Sziget 2017

Kasabian

Zeven dagen festival, zeven headliners. Kasabian is één van die grootste namen op Sziget 2017 en tegelijkertijd de enige rockband op de bovenste regel van het affiche. De verwachtingen voor hun show zijn dus hooggespannen, nu ze moeten opboksen tegen het andere pop- en dancegeweld. Vandaag presenteren we alvast 7 zekerheidjes voor hun show op Sziget.

1. Een setlist om van te dromen…

Kasabian Setlist Lucca Summer Festival 2017 2017, For Crying Out Loud
De setlist van Kasabian is een dwarsdoorsnede van hun discografie. Van debuutalbum Kasabian tot en met de nieuwe plaat For Crying Out Loud: alles komt voorbij. Daarnaast hebben ze ook nog eens goed naar jullie wensen geluisterd: maar liefst 11 tracks uit jullie Droomsetlist worden live gespeeld!
2. … met alle oude klassiekers,

‘Club Foot’, ‘L.S.F. (Lost Souls Forever)’, ‘Underdog’… Het zijn stuk voor stuk echte indieklassiekers geworden. Deze tracks, vol bombastische meebrulrefreinen en intense ‘oeh en ah’-momentjes, laten de toeschouwers elke keer weer volledig uit hun dak gaan. “I tell you I want you, I’ll tell you I need you!”

3. … én tracks van een sterk nieuw album.

https://youtu.be/HttWc6pK_QI?t=10m17s

In mei van dit jaar gaf Kasabian weer een teken van leven, toen het langverwachte zesde album For Crying Out Loud uitkwam. Hoewel de coverart nogal simplistisch is, is de muziek die erop staat gelukkig maar al te fris en aanstekelijk. Singles als ‘You’re In Love With A Psycho’ en ‘Comeback Kid’ doen het goed in de hitlijsten en voelen lekker zomers aan. Een Dreher in je hand (of in beide handen) en genieten maar!

4. Een Britse enclave op de festivalweide

In eigen land heeft Kasabian een behoorlijke fanbase opgebouwd. Ze waren natuurlijk niet voor niets al eens headliner op het grote Glastonbury. Een aantal fanatiekelingen reist hun idolen door heel Europa achterna. Er zal dus waarschijnlijk ook een grote groep van hun landgenoten aanwezig zijn op Sziget. De Britten staan erom bekend dat ze wel een feestje kunnen bouwen. Bereid je maar voor, want op Kasabian’s muziek gaan zij absolutely bananas!

5. Spannende covers en verrassende variaties

Hoewel Kasabian zelf al over een aardige stapel hits beschikt, weten ze tijdens hun live-optredens toch nét altijd wat extra’s te geven. Zo plakten ze eerder bijvoorbeeld de Fatboy Slim-hit ‘Praise You’ op slimme wijze voor hun succesnummer ‘L.S.F. (Lost Souls Forever)’. Tijdens de huidige tour wordt de track ‘eez-eh’ afgesloten met een snippet van ‘Around The World’ van Daft Punk. Eén van de vele euforie-momentjes in een wereldse stadionrock-show.

6. Moshpits van begin tot einde

Hoewel hun teksten vaak een diepere, ietwat sombere betekenis hebben, wordt tijdens een optreden van Kasabian vooral het leven gevierd. Het scherpe gitaarwerk van Sergio Pizzorno en de soepele baslijnen van Christopher Edwards doen de hoofden van de tevreden toeschouwers wild op en neer schudden. Zanger Tom Meighan zorgt voor het smeren van de stembanden en drummer Ian Matthews laat met zijn strakke ritmes de festivalweide veranderen in één grote trampoline. Een kolkend geheel is het resultaat. Letterlijk, want er wordt heel wat af gemosht tijdens een Kasabian-set.

7. Een vurig slot met ‘Fire’

‘Fire’ is ongetwijfeld de grootste hit en de vaste afsluiter voor de band uit Leicester. De single uit 2009 was uitermate succesvol in de Britse en internationale hitlijsten en leverde de groep het nodige materiaal voor in de prijzenkast op. Het is een interessante compositie, met vele tempo-, ritme- en moodswings. Het enige dat onveranderd is gebleven, is het kenmerkende ijzersterke Kasabian-refrein, dat keer op keer het publiek in vuur en vlam weet te zetten!

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 9-14 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy