5 drankjes die je nooit bestelt op een festival

zwarte cross geschiedenis

Laten we het even over bier hebben! Festivals kunnen bijna niet zonder, het is de brandstof waarmee je het weekend doorkomt, het gele goud. Toch is een heel weekend aan het bier niet voor iedereen weggelegd. Er zijn over het algemeen genoeg andere drankjes te bestellen op festivals, maar laten we even eerlijk zijn: deze 5 drankjes bestel je echt nóóit op een festival.

 1. Long Island Ice Tea

Festivals zijn duur. Waarschijnlijk heb je je in het zweet gewerkt, het hele jaar gespaard, of Ome DUO lief aangekeken. Maar eenmaal aangekomen op het terrein ben je dat natuurlijk allemaal allang weer vergeten, tot je bij de bar staat. “Een Long Island Ice Tea 5 muntjes? Fuck dat, ik haal wel 5 bier” is dan ook een herkenbare uitspraak. En gelijk heb je, die muntjes groeien niet aan de bomen.

2. Martini

De Martini, misschien wel het bekendste drankje ter wereld, maar zeker niet het populairste op festivals. Martini is toch echt meer iets voor mensen die in smokings aan de hotelbar zitten en toevallig Bond heten. Een Martini uit een plastic bekertje op een modderige festivalweide in je tanktop smaakt gewoon niet hetzelfde.

3. Irish Coffee

Het klinkt misschien als een goed idee om de derde dag van het festival te overleven. Toch pakt een scheutje rum bij je koffie (of een scheutje koffie bij je rum) meestal niet zo goed uit. Bovendien is een Irish Coffee vaak onvindbaar of onbetaalbaar op festivals. Ons advies: begin je dag maar met die koffie en gooi die rum er later gewoon achteraan, werkt ook prima.

4. Groene Thee

Welke drankjes je drinkt op een festival kan veel zeggen over wat voor festivalganger je bent. Bier voor de Jan Modaal, vodka voor de mensen die naar de klote gaan en water voor de pillenslikkers en kater-slachtoffers. Maar als je op een festival aan de groene thee zit wordt het misschien toch tijd om na te gaan of je vanavond niet wat eerder je tent in moet.

5. Alles met vodka

Vodka is misschien wel een van de populairste sterke drankjes op festivals, maar ook het minst bestelde. Dat is ook niet zo gek, want vodka is zó makkelijk naar binnen te smokkelen dat het bijna zonde is om het niet te doen. Mix het lekker door je cola heen of giet het in een waterflesje en jij kan de hele dag vooruit! Dat ga je dan toch niet bestellen?