5 redenen waarom Green Day dé festivalact van 2017 is

Het waait flink, het regent meer dan ons lief is en de zon speelt verstoppertje. Het besef dat de festivalzomer van 2017 voorgoed achter ons ligt komt hard aan. Om het gemis wat te verzachten, blikken we terug op al het moois dat we gezien hebben door middel van de Festivalacts Top 100. Heb jij al op je favoriete optredens gestemd? Vandaag geven we je 5 redenen waarom Green Day misschien wel die eerste plek verdient!

1. Een gillende setlist vol punkanthems

Green Day Setlist Pinkpop Festival 2017 2017, Revolution Radio

Hoewel de eeuwige babyface van Billie Joe Armstrong anders doet vermoeden, bestaat Green Day in 2017 toch echt al 30 jaar! Drie decennia, waarin ze maar liefst twaalf albums uitbrachten. De setlist is dan ook een dwarsdoorsnede van hun rijke carrière, waarbij de nadruk ligt op het nieuwste wapenfeit Revolution Radio. Wees niet bang, de klassiekers van iconische albums als American Idiot en Dookie worden écht niet overgeslagen.

2. Een excentrieke frontman


Billie Joe Armstrong gaat hard richting de vijftig, maar veroudert bijna niet en is nog altijd net zo gek als vroeger. Met de haren gitzwart geverfd, de stropdas strak om de nek en zijn gitaar perfect in tune is hij nog altijd in bloedvorm. Met alles wat hij in zich heeft zingt hij de teksten luidkeels door de microfoon en neemt hij het publiek op sleeptouw.

3. Een avondvullende show die elke minuut barst van de energie

https://www.youtube.com/watch?v=VBiKMau38wI
Bij Green Day krijg je waar voor je geld. Zo duurde het optreden van Green Day op Pinkpop 2017 maarliefst 2,5 uur en was het daarmee de langste show in Landgraaf. Toch verveelt het trio uit Californië nooit. Elke keer als drummer Tré Cool met zijn stokjes zwaait, weet je wat er komen gaat. Binnen enkele seconden zet die snoeiharde gitaar in en raast Billie Joe als een dolle stier over het podium. Bang Bang!

4. Voor echte fans doet Green Day alles


Green Day zou Green Day niet zijn als er niet minstens één fan het podium op wordt getrokken. Jules van 11 was deze keer de gelukkige en mocht op Pinkpop een paar akkoordjes meerocken. Toen zijn gloriemoment erop zat mocht hij de gitaar ook nog eens houden. Het is misschien cliché, maar o-zo schattig. Kijk de beelden terug en smelt weg! 10 points for team Green Day.

5. Een publiek dat zichzelf verliest in de weergaloze show


Een avondje Green Day kan best wat impact hebben op je gezondheid. Al dat uitbundige gezang zorgt voor stembanden als schuurpapier en het gespring en gebeuk in een van de vele moshpits zou je zomaar wat blauwe plekken kunnen bezorgen. Pas ook op voor die vuurkanonnen en vlammenwerpers, want voor je het weet is je armhaar verdwenen.

Festivalacts Top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

[mks_button size=”large” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]