Bazart heeft de festivals afgelopen zomer kapotgespeeld. Werkelijk alle plekken waar zij stonden eindigden in een euforische en springende menigte. Twijfel je nog op wie jij moet stemmen voor de Festivalacts Top 100? Hier 7 redenen waarom de Vlaamse band deze titel verdient.

1. Gouden setlist

Bazart Setlist Down the Rabbit Hole 2017 2017

Edit this setlist | More Bazart setlists

Het is alweer een jaar geleden dat debuutalbum Echo uitkwam, maar het enthousiasme rondom de plaat is er niet minder om. Het ene na het andere nummer wordt luidkeels meegezongen. ‘Chaos’, ‘Tunnels’, ‘Nacht’ en ‘Lux’. Het is de vaderlandse trots van België, wat inmiddels voor Nederlanders ook vertrouwd aanvoelt. Bazart kan het uur makkelijk vullen.

2. Meezingen met grootste Belgische hit ooit


De allergrootste Belgische hit ooit is van, jawel, de heren van Bazart. Ooit. Ever. Een nummer dat twee jaar geleden uitkwam, zich binnen een jaar naar de top heeft gewerkt en nog altijd scoort. Het zou ons niets verbazen als het inmiddels onderdeel van de Vlaamse inburgeringscursus is, want iedereen kan het letter voor letter meezingen. Een geweldig euforisch einde van de setlist. Liever snel naar de hel dan traag naar heeeeeemel!

3. Nieuwe nummers


Na een jaar willen we natuurlijk ook nieuwe nummers, en daar werden we deze zomer dan ook voorzichtig op getrakteerd. ‘Contra’ en ‘Era’ zijn bijvoorbeeld al op en aantal weides te horen geweest afgelopen zomer. Nieuwe nummers die net even wat anders klinken, maar feilloos in de set passen. Het Bazart-sausje van kopstemmen, synths en de teksten van Mathieu is er gelukkig ook weer overheen gegoten. Laat dat tweede album maar komen!

4. Het hele veld springt mee


Een concert van Bazart staat ondanks de soms diepe en treurige teksten toch altijd garant voor een goede springsessie. De Belgen weten het publiek om hun vinger te winden, waar de zanger er graag nog een schepje bovenop doet. En het werkt. Het publiek luistert gehoorzaam en een massa van springende mensen tot achteraan het veld is het resultaat.

5. Prachtig plaatje

View this post on Instagram

@paaspopfestival ✌️

A post shared by Bazart (@bazartband) on


Als deze heren het podium opkomen, knalt de decibelmeter meteen omhoog. De band is vijf knappe koppen rijk en bovendien goed gekleed. Tel daar de samenzang van Oliver, Mathieu en Simon bij op en je begrijpt waarom het publiek ervan smult.

6. Zingen in de eigen taal


Afgelopen zomer hebben we de longen uit ons lijf geschreeuwd en meegezongen met de beste hits op verschillende podia. Toch was het nergens zo’n groot volksfeest als hier, waar werd gezongen in de eigen taal. Niet veel acts krijgen dit voor elkaar, maar Bazart slaagde moeiteloos.

7. Ze kunnen ieder festival aan

View this post on Instagram

Vanavond @rockvspecials! © @kobe.schepers

A post shared by Bazart (@bazartband) on


Bazart gaat hard, keihard. Het is bijna knap als je ze deze zomer niet gehoord of gezien hebt. Paaspop, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Dour, Dranouter, Suikerrock en Appelpop: het zijn een aantal festivals waar Bazart alleen al deze zomer speelde. En overal was het feest. Deze band kan het allemaal.

Hebben de Belgen afgelopen zomer jouw hart gestolen?

Festivalacts Top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

 

Naar de stempagina