Dit is dé festivalact van 2017 volgens Rocco Heuting van De Staat

de Staat nieuwsbrief

De zoektocht naar dé festivalact van 2017 is in volle gang en er kan weer gestemd worden. Natuurlijk begrijpen we dat het haast onmogelijk is om een keuze te maken uit zo veel goede artiesten. Daarom willen we jullie wat inspiratie geven. We laten enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Vandaag spreken we Rocco Heuting, toetsenist van De Staat.

Ook dit jaar kan er weer op de winnaars van vorig jaar, De Staat, gestemd worden, maar volgens toetsenist Rocco zou Soulwax moeten winnen. Ook voor hem was het lastig om maar één hoogtepunt aan te wijzen. Hij heeft dan ook nog twee runner-ups uitgekozen.

Soulwax

“Soulwax gaf op Down The Rabbit Hole een geweldige show weg. Ik volg ze al sinds ik de clip van ‘Much Against Anyone’s Advice’ op MTV of TMF zag. Nu staan ze met analoge bakken, sequencers en drie drummers op zo’n prachtig vormgegeven podium. It blew my mind. De manier waarop ze hun oude rock samenvoegen met hun Nite Versions-plaat is weer iets heel nieuws, fris en overdonderend. Ik stond trouwens niet eens in de tent. Die stond namelijk helemaal vol, maar zelfs buiten de tent ging het he-le-maal los.”

De runner-ups

https://www.youtube.com/watch?v=-4GQUOJjQhg&feature=youtu.be

“We stonden deze zomer op Grape Festival in Slowakije. Daar speelde Metronomy na ons. Dat vond ik ook echt een hele toffe act. Ze hadden een hele gave show in elkaar gezet. Ik had niet gedacht dat veel mensen Metronomy zouden kennen, maar het publiek ging echt los. Helaas konden we maar drie liedjes zien, maar met die nummers grepen ze me echt bij m’n lurven.”

“Nicolas Jaar is dan weer heel wat anders. Dat is gewoon een gast die in het donker staat te freaken, maar op Down The Rabbit Hole zette hij de hele tent op z’n kop. Hij is eigenlijk precies het tegenovergestelde van Soulwax. Het is één jongen met een minimalistische lichtshow, tegenover een hele productie inclusief drie drummers. Maar het was lekker zweterig en chemisch vooraan. Dat was heel leuk”

Ben jij het met Rocco eens? Breng dan nu je stem uit voor de Festivalacts top 100!

De titelverdediger

Vorig jaar wist De Staat nog de felbegeerde titel ‘Beste festivalact van 2016’ in de wacht te slepen. Niet geheel onterecht, want met hun nummer ‘Witch Doctor’ wisten ze de ene na de andere festivalweide helemaal plat te spelen. Hoe voelde het voor Rocco om de prijs in de wacht te slepen? “Het voelde eigenlijk – zonder arrogant te klinken – allemaal heel logisch. We hadden echt het gevoel dat we er klaar voor waren om dat beetje extra te geven, waardoor we zoveel erkenning kregen. Als je dan zoveel meer mensen bereikt, dan geeft dat een soort van machtig gevoel. En dan is deze titel na zo’n geweldig jaar eigenlijk een van de vele kersen op de taart!”

Ook dit jaar kan er weer op De Staat gestemd worden, maar volgens Rocco zou Soulwax moeten winnen. Ook voor Rocco is het lastig om maar één hoogtepunt aan te wijzen. Hij heeft dan ook nog twee runner-ups: Metronomy en Nicolaas Jaar.

Festivalacts Top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

[mks_button size=”large” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]