Advertisement

Drummer Pearl Jam ontkent geruchten: ‘geen tourplannen voor 2018’

pearl jam

In een interview met Rolling Stone geeft Matt Cameron, de drummer van Pearl Jam, aan dat de band geen tourplannen heeft voor 2018. Dit zal betekenen dat we ze volgend jaar waarschijnlijk niet terugzien op Europese festivals.

Verschillende media komen nog steeds met berichten dat Pearl Jam komend festivalseizoen te zien zullen zijn op festivals. Zo kwam in juli nog het bericht dat Eddie Vedder met zijn band op Lollapalooza Brazil staat in 2018. Gisteren was ook de Italiaanse site Il Giorno nog zeker van het feit dat Pearl Jam in Italië op gaat treden . Wie moeten we nu geloven? De media of de woorden van Matt: ‘We have no plans’.

In het gesprek met de Rolling Stones geeft de drummer aan dat ze aan nieuwe muziek aan het werken zijn. Het proces bevindt zich nog in een beginstadium, geruchten voor een nieuw album gaan al langer de ronde. Op 22 september komt het debuutalbum, genaamd Cavedweller, van Matt Cameron uit.

Wil je toch alvast genieten van een Pearl Jam show? Kijk dan naar dit festivalconcert op Pinkpop 1992.

Pearl Jam en Pinkpop

Pearl JamIn 2000 deed Pearl Jam het festival nogmaals aan, maar sindsdien is een bezoek uitgebleven. Jan Smeets heeft vaker aangegeven dat hij de band graag terugziet op Pinkpop, maar ieder jaar lijken de onderhandelingen stroef te gaan. Vorig jaar liet Smeets na het festival weten dat de boeking zo goed als rond was, maar in de loop van het jaar werd duidelijk dat de band geen verschijning zou maken op het festival. Zou Pearl Jam in 2018 dan eindelijk weer op de planken staan in Landgraaf? Het is voor ons een vraag, maar voor Jan een weet. De headliners van 2018 zijn volgens Smeets namelijk al rond.